A szerelmem nagyon görcsöl néha a menstruáció alatt. Ez az első, amit már együtt élve élünk meg. Hogyan segíthetnék neki?
Te sehogy, legfeljebb azzal, hogy javaslod neki, hogy szakorvoshoz (nőgyógyász) menjen el a panaszával.
Sok nőó van így, tudnak rajta segíteni tényleg.
Nekem speciel egy infrás masszírozó segít sokat ilyenkor. És igen, voltam szakorvosnál, annyit kaptam, hogy nő vagyok, szokjam meg a menstruációs görcsöket...
Sokaknál nagyon erős, nekem néha hánynom is kell tőle (szó szerint). Valóban nem ár felkeresni egy szakorvost, de a többségük el fogja zavarni.
Kínáld sok folyadékkal - ha többet iszik, úgy könnyebben viseli. Ne egyen aznap nehéz vagy puffasztó ételeket: bab, hagyma, lencse, müzli, instant kaják.
Ha rákeresel, a neten vannak görcsoldó tornagyakorlatok.
Ha nagyon szenved, akkor Algoflex M (vagy egy sima Algoflex és egy Nospa) vagy egyéb gyógyszer.
Egyébként kényeztesd, figyelj, hogy sokat pihenjen, tartsa melegen a hasát. Némi magas kakaótartalmú étcsokival büntetlenül kielégítheted az ilyenkor jellemző édesség utáni vágyat. Fontos a nyugalom, stresszmentes környezet.
Sajnos nekem is kamaszkorom óta minden hónapban szembe kellett néznem ezzel, most nemrég kiderült, hogy endometriózis okozza. Érdemes ennek is utánanézni, kivizsgáltatni. Megfelelő étrenddel kordában tartható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!