Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit csináljak, ha az orvosaim...

Mit csináljak, ha az orvosaim véleménye megoszlik arról, hogy szedjek-e fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés
A nőgyógyász azt mondja, nyugodtan nem lesz tőle semmi bajom. Az immunológus viszont nem ajánlja. Van egy éppen hogy pozitív értéken ez az oka...

2016. aug. 17. 18:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ha kockázat van a szedését tekintve, akkor én nem szedném.
2016. aug. 17. 19:05
 2/6 anonim ***** válasza:
Kérj még véleményt más orvostól.
2016. aug. 17. 19:10
 3/6 anonim ***** válasza:

Milyen alapbetegséged van? A nőgyógyász ezt mire alapozta? Leider-mutáció vizsgálat volt? Gondolom valamilyen véralkotódból van sok, ami ha pl trombocita akkor az bajt jelez. Az immunológus gondolom erre alapozott.

Egyébként érdemes egy másik nőgyógyászt megkérdezni.

2016. aug. 17. 20:19
 4/6 A kérdező kommentje:
Mérsékelt lupus antikoaguláns pozitivtás. Elég minimálisan pozitív, ha hematológus szerint ez nem nevezhető hajlamnak még (a nőgyógyász nem tudja mi ez állítása szerint, de gondolom a minimális értékre alapozott). Azért mentem el immunológushoz, mert gondoltam a semmitől nem pozitív valami, aki további vérvételt rendelt el és azt mondta, hogy ha minimális is, semmivel nem kéne fokozni egy trombózis esélyét, ami rajtam múlik. Volt Leiden és Protrombin genetikai vizsgálat is, azok normálisak.
2016. aug. 17. 21:08
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezzel a pozitivitással azt jelenti hogy van rizikófaktorod, amivel nem játék szedni. A nőgyógyászok sajnos mélyen hallgatnak sok mindenről, nekik az a lényeg hogy eladják... Ez olyan mintha pl dohányoznál csak ezt abbahagyni se lehet... Mert növeli a hajlamot, 5-12x-esére növeli annak is akinek semmi rizikófaktora, akinek van, annak pedig hozzáadódik... Ha nem muszáj én nem kockáztatnék pluszba. Akkor inkább injekció, mert azt lehet ilyenkor.
2016. aug. 17. 22:26
 6/6 anonim ***** válasza:

"a nőgyógyász nem tudja mi ez állítása szerint"

Azért ez kicsit szégyen a nőgyógyászra nézve, már elnézést. De őszintén, te kire hallgatnál inkább? Akinek fingja sincs arról, mi az egyáltalán, de "á, biztos nem gáz, ha csak kicsit pozitív", vagy az immunológusra, aki legalább azzal képben van, hogy mi az a lupus antikoaguláns?

Még ha csak kevéssel is, de emeli a kockázatot, én nem játszanék vele, az tuti. Ez tipikusan egy olyan rizikófaktor, amit legalább ki tudsz iktatni.

Azért a védekezésre van még egy pár módszer. Ha pedig mindenféleképpen tablettás módszert szeretnél, még mindig ott van a csak progeszteront tartalmazó tabletta, azt szedheted trombózishajlammal is, mert nem emeli a kockázatot.

2016. aug. 18. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!