Olyan létezhet, hogy valaki menstruál, mégsincs peteérése?
Figyelt kérdés
Én eddig úgy tudtam, maga a meg nem termékenyített petesejt az, ami leválik és menstruáció néven kiürül a szervezetből...ha nincs peteérése valakinek, akkor a jelentkező vérzése mégis miből áll? Mi az, ami olyankor kiürül?2016. aug. 11. 17:24
1/4 anonim válasza:
A pete egy nem látható apró sejt. Nem azért menstruál valaki, mert a pete távozik (vagyis de, élettanilag a be nem ágyazódó petesejt miatt alakul ki, de NEM az vérzik), hanem a méhben a megtermékenyített petesejt befogadására megvastagodott nyálkahártya leválik, ez nyilván vérzéssel jár.
Igen, teljesen normális egy-egy ciklus, amikor nincs peteérés, de van menstruáció, bárkivel előfordulhat. Baj akkor van, ha valakinek egymás után vagy általában sok van, de ilyenkor rendszerint van valamilyen vérzészavar is.
2/4 Andizsuzsi válasza:
A te elképzelése szerint miből áll???
A menstruációkor a méh nyálkahártyáját leválik a méhfalról, ez okozza a vérzést. A meg nem termékenyült petének nincs honnan leválnia, nem ágyazódik be. Felszívódik, nem a menstruációs távozik.
3/4 A kérdező kommentje:
Első: milyen vérzészavarra gondolsz?
2016. aug. 11. 19:01
4/4 anonim válasza:
Szerintem kimaradásra gondol az első vagy nagyon minimális vérzésre, mint pl. a PCOS esetén előfordulhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!