Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mellrákom van . Mit csináljak?

Mellrákom van . Mit csináljak?

Figyelt kérdés
3 hete elkezdett erősen fájni a mellem , duzzadni , nem gondoltam semmi rosszra ,20 éves vagyok , kinek jut eszébe 20 évesen hogy mellrákja van ?? tegnap voltam a háziorvosomnál , nagyon jól felkészült ember , 3 szakvizsgával , radiologusként elkészítette a rendelőjében az emlő ultrahangot , amire más heteket vár . És mondta hogy emlőrákom van valószínűleg.....2 .évemet fejeztem be orvosi egyetemen mit csináljak ?? Én tele voltam tervekkel ??Milyen az élet , hogy 20 évesen az ember mellrákot kaphat ?? Nem értem .

2016. aug. 6. 19:54
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
culpa , amúgy a hiba latinul :):)az hogy valaki idegességégében nem használ központozást , elír betűket , az nem minősíti a személyt
2016. aug. 6. 20:31
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát, menj el más orvoshoz is és vegyenek szövetmintát. Egy ultrahang után ezt így nem lehet kijelenteni. A mellrák gyógyulási esélyei nagyon jók, ha időben el lett kapva. Nem vetted észre eddig hogy lenne ott csomó? Az önvizsgálatnak alapnak kéne lennie minden nőnek... Egyébként ha orvosira jársz, akkor biztos tudtad hogy a rák nem korfüggő és hogy az önvizsgálat mennyire fontos.... Remélem hogy ez csak kamu kérdés :/
2016. aug. 6. 21:20
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Ne csak háziorvoshoz menj, hanem szakorvost keress meg

és mindenképp kéne venni mintát (laborban megvizsgálni) mert egyedül az a biztos !

2016. aug. 6. 21:50
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Mást egyszerű (jóindulatú) fibroadenomával is beutalnak mintavételre (v. MRT-re) - Kérj beutalót pl. onkológián

(ott biztos tudnak adni) minél hamarabb mert sokan várakoznak

2016. aug. 6. 21:51
 15/19 anonim ***** válasza:

Minél hamarabb kérj időpontot tényleg (főleg ilyenkor

nyáron sokan elmennek szabira orvosok)

Meg gondolom lehet műtét szükséges (ha beigazolódna),

azt is minél hamarabb mert annál jobbak a gyógyulási esélyek Minden Jót

2016. aug. 6. 21:54
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

29 évesen diagnosztizáltak nálam mellrákot. Tehát nem korfüggő...

De a Te kérdésed (és a dokid elhamarkodott kijelentése) elég érdekes!

Sajnos személyes tapasztalatból tudom, hogy 1: a rákos csomó NEM FÁJ!, 2: ahhoz hogy valóban beigazolódjon a gyanú, sokkal alaposabb kivizsgálásra van szükség, mint egy sima UH. Az ugyanis NEM TUDJA megállapítani hogy valóban rosszindulatú elvátozásról van szó!!! Ha UH alapján azt állapítják meg, hogy esetleg sűrűbb szerkezetű a csomó, akkor AZONNAL tovább küldenek az onkológiára és tűbiopsziás mintát vesznek a csomóból. Ezt elküldik szövettanra, ahonnan még mindig csak egy 90%-osan bizonyított eredmény fog visszajönni...ezután kiműtik a daganatot, amit már komolyabb és részletesebb szövettanra küldenek és csak az tudja 100%-ra megállapítani, hogy valóban rákos vagy!!! Emellett CT, MR, és MAMMOGRÁFIA vizsgálatot is végeznek!

Összefoglalva: A kérdésed vagy kamu, vagy lövésed sincs az orvostudományról, de legalábbis az onkológia szakra véletlenül se akarj tovább lépni!!!!!!!!

Én komolyan mondom (nem kamu): 29 évesen lettem mellrákos, de mire biztosra ki merték jelenteni az orvosok, hogy ez biztosan rák, addig végig kellett járnom a fenn említett összes vizsgálatot, és 2 szövettant!!! Egy UH vizsgálat nem tudja alátámasztani, hogy rákos-e a csomó vagy nem (maximum azt, hogy híg folyadék található benne - ez ciszta, vagy sűrűbb állagú - ez lehet akár egy fibroadenóma is, nem csak rák!!!) De orvosis létedre ezt tudni illene!!!

Amúgy nálam amikor már biztosra kiderült, hogy valóban rák, végigjártam 2 műtétet, 6 kemoterápiát, 25 sugárkezelést, 18 biológiai kemót. 3 teljes évet vett el az életemből, de ez 7 éve volt, és meggyógyultam, a mai napig tünetmentes vagyok!!!

2016. aug. 6. 22:22
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy úgy fogalmazott hogy "daganat"? Ez lehet jó és rosszindulatú is. További vizsgálatok döntik el, hogy pontosan mi az!
2016. aug. 7. 00:21
 18/19 anonim ***** válasza:

Mi van veled?

Jobban vagy?

2016. aug. 8. 23:32
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

A rák nem fáj, csak a végén...

Nagyon nem valószínű hogy a háziorvosodnak igaza legyen...

Lépj tovább egy igazi onkológushoz!

2016. aug. 9. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!