Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Kényes kérdés: Kaphatok ettől...

Kényes kérdés: Kaphatok ettől fertőzést?

Figyelt kérdés
Tegnap elkapott a "cifra f.sás". Először értelemszerűen hátul töröltem, majd elöl is, és enyhén barnás volt a papír. Mivel épp készül megjönnie mensesem, azt hittem azért barna, de azóta sincs semmi. Tartok tőle, hogy valami oda került hátulról aminek nem kéne. Persze utána zuhanyoztam, de mégis aggaszt. Szóval értitek?
2016. júl. 24. 18:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ennyitől nem lesz bajod.

Ha utána megfürödtél, akkor meg pláne.

Amúgy a hüvelyben van egy jótékony hüvelyflóra, ami ilyenkor védi a szervezetet a fertőzésektől. Akkor van gond, ha ez valami miatt felborul.

De ha bármi gondod lenne, bármilyen kellemetlen tüneted, akkor fordulj orvoshoz, de szerintem ennyitől nem kéne, hogy bajod legyen.

2016. júl. 24. 18:18
 2/6 anonim ***** válasza:
36%

Sajnos van miért aggódnod.

Most csak annyit tehetsz (remélhetőleg ez teljesen segíteni is fog), hogy veszel a patikában vény nélkül kapható Rowatinex kapszulát megelőzésként vagy tőzegáfogya tablettát, kapszulát, de vehetsz medveszőlőlevelet vagy nyírfalevelet és teaként ihatod.

Ismétlésként: mindig a csikló felől törlünk a végbél felé. Ha már a végbelet megtöröltük, soha nem törlünk visszafelé, ill. ugyanazzal a papírral nem töröljük át a hüvelyt, húgycsövet.

2016. júl. 24. 18:21
 3/6 anonim ***** válasza:
67%

Kedve első! Egyértelműen lehet coli fertőzése, még ettől a történéstől is és akkor is, ha utána lefürdött.

Légy szíves ne írj szakmaiatlan, helytelen feltételezésen alapuló hülyeséget és javaslom szakirodalom olvasását is.

Csak bízhatunk benne, hogy nem lesz fertőzése. De egy csöpp találkozás a bacival már súlyos tüneteket okozhat, pláne, ha az immunrendszere nem annyira kedvezően működik éppen.

2016. júl. 24. 18:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Mindig "szakszerűen" törlöm, épp ezért nem is értem hogy kerülhetett oda, de mint írtam hasmenésem volt, és most épp eléggé szőrös, mert nem vágtam egy ideje, és csak arra tudok gondolni, hogy talán ráfröccsent a szőrre és úgy húztam előre véletlen. Sosem nyúlok hátra túlságosan ha a pun..imat törlöm.
2016. júl. 24. 18:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Bajod lehet tole csak nem nagy.

Fertozesed lehet termeszetesen... hiszen nem hiaba kell ennel vigyazni a kiskany csecsemoknel is...

Nalam. Egyszer volt hasonlo, 4-5napig fura folyasom volt eljutottam orvoshoz 8napra ra addigra semmi bajom nem.volt. A huvely ontisztito szerencsere.:)

2016. júl. 25. 23:09
 6/6 anonim ***** válasza:

A hüvely öntisztító, ez igaz, de a kül. kórokozók, kül. betegségeket tudnak okozni, még a hüvelyben is. Nem véletlenül alakulhatnak ki gyulladások, fertőzések a hüvelyben is.

Bárkivel előfordulhat, hogy széklet kerül a húgycsőbe, hüvelybe. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy az illető helytelenül törölt, hanem a kirobbanó széklet is visszacsapódhat és érinthet más felületeket is, mint a végbél és környéke.

Tényleg csak bízni lehet a legjobbakban és esetleg megelőzésként az itt leírtakból valamiket alkalmazni.

2016. júl. 25. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!