Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Most akkor PCOS vagy sem?

Most akkor PCOS vagy sem?

Figyelt kérdés
Egy hónapja voltam nődokinál mert a rendszeres ciklusom egyik napról a másikra megváltozott és április hónapban nem jött meg, majd megjött 56 napra május közepén. Június elején voltam nődokinál ez miatt. Akkor azt hittem nemsokára megjön, de a doki közölte hogy lát egy érett tüszőt de nem fog még megjönni, meg látott mindkét petefészkemben 2-3 betokosodott tüszőt. PCOS-t diagnosztizált, azt mondta ezek nem ciszták és hogy jöjjek vissza 3 hónap múlva. Azóta elmentem vérvizsgálatra ahol minden rendben volt ( ált. vérvizsgálat), és közben megjött júniusban most 45 napra és baromira fájt, mintha a méhem szét akart volna esni. Ma voltam újra másik nődokinál, aki nem látott semmit, se betokosodott tüszőket, se cisztát, és azt mondta h egészséges a petefészkem nincs semmi elváltozás, a stressz miatt is lehetett a kimaradás és hogy minden ciklus más. Még várom a pajzsmirigy TSH vérvizsgálat eredményét, de teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi van velem? Volt valaki hasonló cipőben? PCO tünetei közül csak egyedül a pici szőrök az állon jellemzőek, de ez sem vészes (plusz fekete a hajam ami miatt a szőrszálaim is mind sötétebbek ). Nem vagyok kövér, az éhgyomorra mért cukrom is normális, mozgok, és nem szeem sok cukrot vagy lisztes dolgokat. Most mi tévő legyek? Köszi Dorka 25 N

2016. júl. 13. 19:11
 1/2 anonim ***** válasza:
74%
A ciszták semmit nem jelentenek hogy vannak-e vagy sem. Inzulinterheslés kell (3pontos) a cukorterhelés mellé (ezt lehet magába kell sajnos), mert a PCOS oka az IR és a nőgyógyászati dolgok csak tünetek, de mögötte IR van, ami vékonyaknál is van. Jó endokrinológus kell hozzá, aki kezeli, mert nem nőgyógyász dolga.
2016. júl. 13. 19:44
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2016. júl. 13. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!