Most akkor PCOS vagy sem?
Figyelt kérdés
Egy hónapja voltam nődokinál mert a rendszeres ciklusom egyik napról a másikra megváltozott és április hónapban nem jött meg, majd megjött 56 napra május közepén. Június elején voltam nődokinál ez miatt. Akkor azt hittem nemsokára megjön, de a doki közölte hogy lát egy érett tüszőt de nem fog még megjönni, meg látott mindkét petefészkemben 2-3 betokosodott tüszőt. PCOS-t diagnosztizált, azt mondta ezek nem ciszták és hogy jöjjek vissza 3 hónap múlva. Azóta elmentem vérvizsgálatra ahol minden rendben volt ( ált. vérvizsgálat), és közben megjött júniusban most 45 napra és baromira fájt, mintha a méhem szét akart volna esni. Ma voltam újra másik nődokinál, aki nem látott semmit, se betokosodott tüszőket, se cisztát, és azt mondta h egészséges a petefészkem nincs semmi elváltozás, a stressz miatt is lehetett a kimaradás és hogy minden ciklus más. Még várom a pajzsmirigy TSH vérvizsgálat eredményét, de teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi van velem? Volt valaki hasonló cipőben? PCO tünetei közül csak egyedül a pici szőrök az állon jellemzőek, de ez sem vészes (plusz fekete a hajam ami miatt a szőrszálaim is mind sötétebbek ). Nem vagyok kövér, az éhgyomorra mért cukrom is normális, mozgok, és nem szeem sok cukrot vagy lisztes dolgokat. Most mi tévő legyek? Köszi Dorka 25 N2016. júl. 13. 19:11
1/2 anonim válasza:
A ciszták semmit nem jelentenek hogy vannak-e vagy sem. Inzulinterheslés kell (3pontos) a cukorterhelés mellé (ezt lehet magába kell sajnos), mert a PCOS oka az IR és a nőgyógyászati dolgok csak tünetek, de mögötte IR van, ami vékonyaknál is van. Jó endokrinológus kell hozzá, aki kezeli, mert nem nőgyógyász dolga.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2016. júl. 13. 19:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!