Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Baj, ha még 12 évesen nem...

Baj, ha még 12 évesen nem menstruálok?

Figyelt kérdés
Nagyon feszélyezve érzem magam emiatt.Még nem beszéltem erről senkinek.A barátnőim folyamatosan azzal cikiznek hogy "én még kicsi vagyok"ehhez a dologhoz vagy például "majd ha nagyobb leszel megérted" pedig ugyanannyi idősek vagyunk,a többiek pár hónappal idősebbek nálam

2016. jún. 24. 11:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, 16-17 éves korig még teljesen normális. A barátnőid nem a barátnőid ha ezzel cikiznek:) Ettől szellemileg nem vagy kevésbé érett mint ők, sőt ők egyáltalán nem érettek ha ilyenekkel cikiznek. Testileg érettebbek, de ez nem jelent semmit, ettől nekik nem jobb, csak rosszabb.
2016. jún. 24. 12:10
 2/13 anonim ***** válasza:
19%

Azt ugye tudod, hogy az első vérzéskor leáll a csontok növekedése? Vagyis ők már nem nőnek tovább, míg te még igen.

Amúgy normális - de, ha zavar a dolog, menj el orvoshoz, hormonvizsgálatra.

2016. jún. 24. 12:12
 3/13 anonim ***** válasza:

Hacsak nem jártok együtt vécére és látod, van aki simán azt kamuzza hogy ő is a "nagyok" közé tartozik, csak hogy ne legyen kirekesztve.

Ez az egész csak a megfelelni akarásról és a valahová való tartozásról szól, nincs semmilyen "majd ha nagy leszel"- dolog.

2016. jún. 24. 12:13
 4/13 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség hogy leáll a csontok növekedése! Én több centit nőttem miután megjött, de van olyan ismerősöm aki az után nyúlt meg teljesen hogy megjött neki.
2016. jún. 24. 12:14
 5/13 anonim ***** válasza:
Nem áll le a csontok növekedése, ez iszonyat nagy hülyeség. Semmi alapja, nem kellene ilyennel példálózni. Vannak egyedi esetek amikor egy lány már 8-10 évesen elkezd menstruálni, szerinted azok megállnak a növésben? Butaság.
2016. jún. 24. 12:14
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

Aki nem ért hozzá, minek ír?

Most volt egy kis csecsemő, aki 1 hónaposan kezdte (jól meg is vádolták a szülőket, erőszakkal) - na, annak gyógyszert kellett beadni, különben belehalt volna, hogy nem nőnek tovább a csontjai.

Aki pedig azt mondja, hogy még évekig nőtt: ugye az első után nem jött meg óramű pontossággal a többi? Hallottam már olyat is, ahol egy év múlva jött a második.

2016. jún. 24. 13:00
 7/13 anonim ***** válasza:

Az amit írnak, annyi hogy a csontnövekedés üteme lelassul. Ez nem azt jelenti hogy az első menstruációval mintha elvágnák, a csontnövekedés leáll. Ez így ebben a formában nem igaz, és te ezt a kijelentést terjeszted, tévesen.

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__37034..

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__32539..

Nem kellene sem ijesztgetni, sem biztatni szerencsétlen gyereket olyan dologgal amit te is tévesen tudsz.

2016. jún. 24. 13:13
 8/13 anonim ***** válasza:

Igen, bocs - tényleg ott volt, hogy a csöves csontok növése áll le. A gerinc még nő tovább egy ideig.

De azért durva dolog, hogy ennyien lepontoztak olyanok, akik NEM TUDTAK semmit a témáról - csak úgy gondolták, hogy ilyen nincs, és kész.

2016. jún. 24. 13:17
 9/13 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy te ugye csak trollkodsz? Mi az hogy 1 hónaposan kezdte? Biológiai lehetetlenséget írsz! És hogy jön össze a menstruáció kezdete erőszaktevéssel? Ha nem trollkodsz akkor teljesen hülye vagy már bocsi. Ne terjessz olyat ami nem igaz és ne viccelődj ilyennel, mert fiatal gyerekek még képesek és elhiszik!
2016. jún. 24. 13:38
 10/13 anonim ***** válasza:

"csak trollkodsz? Mi az hogy 1 hónaposan kezdte? Biológiai lehetetlenséget írsz! És hogy jön össze a menstruáció kezdete erőszaktevéssel? Ha nem trollkodsz akkor teljesen hülye vagy"

Na, jellemző. "Nem tudom, miért van ez - ezért aztán biztos, hogy hülyeség az egész, aki írta, az meg komplett hülye".

Gratulálok!

Akkor kicsit hosszabban:

egy leánycsecsemőről van szó, akinél a szülők 1 hónappal a születés után észrevették, hogy véres a nemi szerve.

Nem tudták, hogy mitől - aztán 2 hónap múlva ismét. Akihez vitték, "természetesen" az sem tudta, és már a szülőket kezdték gyanúsítani, hogy fajtalankodtak a gyerekükkel.

Aztán később derült ki, hogy bizony a leánykánál beindult a pubertás, annak minden következményével.

Utána jött az, amit írtam, hogy gyógyszert kellett adni, különben meghalt volna, mert a csontváza marad kicsi, míg ő nő tovább.

2016. jún. 24. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!