Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi utal arra, ha egy nőben...

Mi utal arra, ha egy nőben túl sok a férfi nemi hormon?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 10. 14:18
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
az ha sokat genyózik
2010. ápr. 10. 14:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Túlzott szőrösödés, peteérés elmaradása (menzesz elmaradása), hízás, férfias kopaszodás

(tesztoszteron a hormon neve, így már könnyebben rá tudsz keresni)

2010. ápr. 10. 14:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Inkább férfias hízás. (a nők inkább combra/fenékre híznak, a férfiak pedig hasra/derékra)
2010. ápr. 10. 14:29
 4/5 anonim válasza:

Ezzel küszködök jómagam is. Mondom a tüneteket:

Erős hajhullás, de nem foltokban. Idegen szemében nem feltűnő, de akik ismertek, mind megkérdezték, hova lett a dús, fenékig érő hajam.

Szőrösödés férfias területeken: arc, alkar, kés ás lábfej. Egyéb területeken is erős szálú a szőrzet.

Hízékonyság.

Mestruációs zavarok.

Nekem ezek a tüneteim, ha te is gyanakszol ilyesmire, irány a nőgyógyász és endokrinológus. Az a legjobb, ha egy személyben mindkettő, mert nekem külön volt endokrinológusom és nőgyógyászom és rajtam keresztül osztották a másikat, meg felülírták egymás gyógyszereit, mondván, hogy aki felírta egy pancser, mert ezzel semmit nem érünk el. Na már most most képzelheted, milyen volt, amikor mindkettő azt állította a másikról, hogy nem hozzáértő. :) SOk sikert!

2012. okt. 18. 00:22
 5/5 anonim válasza:

Utána kéne nézned nincs e PCO szindrómád.

A férfihormon (=androgén) túlsúly tünetei szőrösödés, hízás, aknék általában.

PCO szindrómában sokszor a tesztoszteron normális még, de az egyéb férfi hormonok magasabbak a normálisnál, ill. az őket kötő SHBG szintje pedig alacsonyabb.

Így a szabad tesztoszteron indexet használják sokszor.

Elképzelhető hogy a tesztód még normális, de mégis ez az érték esetleg 2x-ese a normálisnak nálad, mivel az SHBG (ahogy neve is mutatja, Sex Hormone Building Globuline) nem köti le.

És, sajnos nem csak a tesztoszteron az egyetlen férfi hormon ami nőkben is termelődik.

Valamint jó ha kiderül a PCO szindrómád (nem tudom hány éves vagy) minél hamarabb, mert lehet hogy inzulintúltermelésed is van. Remélem a vérnyomásod nem magas.

2013. márc. 12. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!