Vegán életmód miatt nem menstruálok?
Pótold valamivel azokat a vitaminokat amik ezekben vannak
Kalcium , vas stb
A B12 vitamin is nagyrészt húsokban, állati eredetű ételekben van. Nagyon fontos vitamin, a vérképzésben van szerepe. Lehet pótolni mással is mint mindent, csak erre neked fokozottan oda kel figyelni.
Ha vérképzéssel gond van, akkor a szervezet nem fog törekedni arra, hogy még veszíts mellé. Ez a vashiányra is igaz és a B12 hiányra is, folsavra is (bár ez inkább zöldségekben van meg) mind a vérképzéshez fontos.
Elég régi a kérdés, és meg is oldódott a probléma, de érdekességek leírnám hogy volt velem. Pajzsmirigy betegség miatt elég sokat híztam. Aztán megműtötték a pajzsmirígyemet, és még többet híztak. Aztán emiatt a súlyfelesleg miatt, már nem jött meg a mensim egyáltalán. A nőgyógyász azt mondta, hogy ezt egy masszív hormonzavar okozza, tehát az a megoldás, hogy valahogyan lefogyok. A gond csak az volt, hogy hiába ettem egészséges ételeket, csökkentették a szénhidrát mennyiségét, sportoltam rendszeresen, nem fogytam. Azt mondta, ne adjam fel, keressen meg azt az étel sportot, amit ha kihagyok az étrendből megindul a fogyás. Mindent kipróbáltam, míg végül a dietetikusom mondta, hogy próbálják kevesebb húst enni, mert a mai hústermékek már nagyon nem egészségesek. Tele vannak antibiotikumokkal, meg hormonokkal. Száműzték a húsokat, a tejet is csak ritkán, tojást szinte soha nem eszem. Ez így nem vegán, de vegetáriánus étrend. Két hónapon belül 10 kg - ot fogytam, aztán magától megjött a mensim. Szóval szerintem nem ártassz, ha nem eszel húst hússal.
34N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!