Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha endometriózisban szenvednék...

Ha endometriózisban szenvednék, akkor azt nőgyógyász vérképből már megtudta volna?

Figyelt kérdés
Olvastam a betegségről, és felmerült bennem hogy esetleg az lehet a bajom, amióta menstruálok mindig nagyon szenvedek vele és nagy mennyisége is van, viszont most pár éve fogamzásgátlót szedek így egyikkel se találkozom. Anyukám is szenvedett és nehezen is esett teherbe, engem pedig mikor gyanús lett a szenvedésem elvitt nőgyógyászhoz aki vérvételt és ultrahangot is csinált, úgy tudom nem talált semmi rendelleneset, de nagyon régen volt ez, azóta csak rákszűrésen voltam.
2016. máj. 16. 21:35
 1/9 anonim ***** válasza:

Gyakori cisztaval jar. Nalam egy sima uh.n derult ki.

Ennyibol nehez megtudni. Azzal nem szuletik a nő, hanem kialakul..:(

Menj el maganorvoshoz ezzel az komolyabban vesz.:)

2016. máj. 16. 21:37
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

nem, ezekből nem lehet megállapítani

ha szerinted fennáll a gyanúja, akkor egy endokrinológust keress fel, ehhez sima nőgyógyász nem ért

2016. máj. 16. 21:46
 3/9 anonim ***** válasza:
48%

Mi köze az endometriózisnak az endokrinológiához? Ja, semmi....

Kérdező: Vérvétel nem mutatja ki. Illetve van egy tumormarker, a CA-125, ami endometriózisban is gyakran emelkedett, de az nem elég szenzitív.

2016. máj. 17. 20:27
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
már hogy a fenébe ne lenne köze édesem? :) szerinted mégis miért hívják majdnem ugyanúgy a kettőt? :) úgy imádom, amikor hozzá nem értők okoskodnak...
2016. máj. 17. 20:44
 5/9 anonim ***** válasza:
51%

Lehet h van köze hozza sőt El is hiszem

De nekem nőgyógyász vette észre es azis kezel

Tünetmentes vagyok elég régóta

:)

2016. máj. 17. 21:05
 6/9 anonim ***** válasza:
30%
szerintem itt hagyjuk abba a beszélgetést, mert fájdalmas, amit írsz :)
2016. máj. 17. 21:38
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Az endokrinológusnak sok betegséghez van köze, de az endometriózis pont nem tartozik közéjük. Ha már másik szakorvos, akkor inkább immunológus, mert a legújabb feltételezések alapján immungyengeség álla háttérben, de ez sem bizonyított még teljes mértékben. Egyébként sima vérvétellel és uh-val nem mindig észrevehető (a ca-125 nem elég megbízható ebből a szempontból). Nagyon rejtőzködő betegség, ezért nem egyszerű a diagnózis felállítása, sokszor kizárásos alapon állítják fel. De a legbiztosabb meghatározási mód a hasüreg laporoszkópiája.

De egyébként ez a majdnem ugyanúgy hívják, ez akkora egy hülyeség. A két szó közötti hasonlóságot a kezdetük adja, az endo kifejezés, ami azt jelenti, hogy belső, belül. Nah most akkor az endokrinológus ért az endoszkóphoz, endoterm folyamatokhoz és mindenhez, ami ezzel az előtaggal kezdődik?

2016. máj. 18. 06:45
 8/9 anonim ***** válasza:
63%

"úgy imádom, amikor hozzá nem értők okoskodnak..."

Én is. Kár, hogy pont te teszed ezt.

Endometriózis: Endometrium szövet jelenléte a méhüregen kívül.

Endokrinológia: Hormonproblémákkal foglalkozó orvosi terület.

Az endometriózis nem hormonális betegség. Nőgyógyász kezeli, nem endokrinológus.

2016. máj. 18. 15:21
 9/9 anonim ***** válasza:
6# összekeversz azzal aki előttem irt 5 ős voltam
2016. máj. 18. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!