Ha endometriózisban szenvednék, akkor azt nőgyógyász vérképből már megtudta volna?
Gyakori cisztaval jar. Nalam egy sima uh.n derult ki.
Ennyibol nehez megtudni. Azzal nem szuletik a nő, hanem kialakul..:(
Menj el maganorvoshoz ezzel az komolyabban vesz.:)
nem, ezekből nem lehet megállapítani
ha szerinted fennáll a gyanúja, akkor egy endokrinológust keress fel, ehhez sima nőgyógyász nem ért
Mi köze az endometriózisnak az endokrinológiához? Ja, semmi....
Kérdező: Vérvétel nem mutatja ki. Illetve van egy tumormarker, a CA-125, ami endometriózisban is gyakran emelkedett, de az nem elég szenzitív.
Lehet h van köze hozza sőt El is hiszem
De nekem nőgyógyász vette észre es azis kezel
Tünetmentes vagyok elég régóta
:)
Az endokrinológusnak sok betegséghez van köze, de az endometriózis pont nem tartozik közéjük. Ha már másik szakorvos, akkor inkább immunológus, mert a legújabb feltételezések alapján immungyengeség álla háttérben, de ez sem bizonyított még teljes mértékben. Egyébként sima vérvétellel és uh-val nem mindig észrevehető (a ca-125 nem elég megbízható ebből a szempontból). Nagyon rejtőzködő betegség, ezért nem egyszerű a diagnózis felállítása, sokszor kizárásos alapon állítják fel. De a legbiztosabb meghatározási mód a hasüreg laporoszkópiája.
De egyébként ez a majdnem ugyanúgy hívják, ez akkora egy hülyeség. A két szó közötti hasonlóságot a kezdetük adja, az endo kifejezés, ami azt jelenti, hogy belső, belül. Nah most akkor az endokrinológus ért az endoszkóphoz, endoterm folyamatokhoz és mindenhez, ami ezzel az előtaggal kezdődik?
"úgy imádom, amikor hozzá nem értők okoskodnak..."
Én is. Kár, hogy pont te teszed ezt.
Endometriózis: Endometrium szövet jelenléte a méhüregen kívül.
Endokrinológia: Hormonproblémákkal foglalkozó orvosi terület.
Az endometriózis nem hormonális betegség. Nőgyógyász kezeli, nem endokrinológus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!