Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Inzulin és a menstruáció -...

Inzulin és a menstruáció - tényleg van köze egymáshoz?

Figyelt kérdés
Fogytam 2-3 hónapon belül 11 kg-t kb (koplalás,sok edzés), igen tudom, elrontottam, de már odafigyelek. Szóval azóta nincs menstruációm, pontosabban szeptember végén volt utoljára. Voltam nőgyógyásznál, a hormon vizsgálat rendben volt,ezért elküldött a doki terheléses inzulin és vércukor vizsgálatra. Szerda körül kapom meg az eredményeket, de nagyon félek attól,hogy tényleg van valami a cukrommal. Szóval a koplalás - inzulin rezisztencia - menstruáció összeköttetésben lehetnek?

2016. máj. 9. 12:15
 1/5 A kérdező kommentje:

Azt kihagytam, hogy a doki elmondása szerint nem termel hormont a petefészkem, azaz olyan, mintha változó korba léptem volna és elhagyott volna a vérzés... Fogamzásgátlóval tervezi, hogy visszahozzuk a mensit, ettől az opciótól is kicsit tartok.

20/L

2016. máj. 9. 12:22
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Fogamzásgátlóval nem fogjátok visszahozni a mensit. Az gyakorlatilag semmit nem ér, mert az egy mű ciklus, onnantól, hogy abbahagyod a gyógyszert, ugyanolyan szar lesz a rendszer. Keress endokrinológust, és ne gyógyszert szedj erre, mert az csak elfedi a problémát. Oké, vérezni fogsz minden hónapban, de az nem menstruáció lesz, hanem megvonásos vérzés. Kis túlzással mintha minden hónapban elvágnád az ujjad, annyi köze lesz annak a vérnek a menstruációhoz.

De egyébként ha mostantól rendesen ennél, talán változna a helyzet. A szervezet kikapcsolja a mensit, ha kórosan sovány lesz valaki. Tehát onnantól, hogy ismét rendesen eszel és élsz, szerintem újrakezdődne a mensi is. Várj még, hátha megjön pár hónapon belül, de erre ne gyógyszert szedj.

19L

2016. máj. 9. 12:42
 3/5 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van :/ Úgy 3 hónapja odafigyelek, hogy egyek rendesen, csak közben beindult a hízás is. Felszedtem 2-3 kg-t, a testzsírszázalékom 22%, teljesen jó. Mondom majd az orvosnak mindenképp, hogy ne tömjön feleslegesen gyógyszerrel. Köszönöm a választ!!
2016. máj. 9. 12:53
 4/5 anonim ***** válasza:

Van közük egymáshoz. Az IR sok sok gondot okoz - köztük a menzesz gondot, peteérés hiányát, összetett endokrin betegség. Én pajzsmirigy hormont is nézetnék, alulműködés (nekem is fogyás+fogamzásgátló után lett) okoz menzeszgondokat!

A koplalásnál a cukorszint is borul, szóval életmód váltás kellene. Gyógyszerrel semmi nem fog megjavulni, csak lesz egy mesterséges vérzés (HA LESZ, mert így se biztos!) aminek nincs köze az egészségedhez sajnos. Ha abbahagyod u.ez lesz. Egy jó!! endokrinológus kell majd aki segít rendbetenni.

2016. máj. 9. 12:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Én fogyni szerettem volna, nem hirtelen csökkent a súlyom, ok nélkül.:) Ha kiderül, hogy tényleg gond van vele, elmegyek endokrinológushoz. Köszönöm Neked is a választ!
2016. máj. 9. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!