Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Igaz, hogy ha valakinek...

Igaz, hogy ha valakinek kisebb a petefészke az átlagnál, az korai klimaxot jelez előre?

Figyelt kérdés
Ma ezt mondta a nődokim....Lehet ezt vhogy természetes úton késleltetni? Még csak 35 éves vagyok.
2008. szept. 23. 20:53
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja igen, babavárásban vagyunk, de már 2 éve nem jön össze és csak most mondta ezt a doki :-(
2008. szept. 23. 20:54
 2/4 anonim ***** válasza:
Amúgy ha ilyen van és kevés tüszőt lát és 2 éve megy a próba fel kell hogy ajánlják aa mindenféle kivizsgálás után a beültetést vagy valamilyen lombikprogramot. Szerintem...
2008. szept. 23. 21:40
 3/4 anonim válasza:

Én 38,5 éves vagyok, három vetélés után. Nekem most mondta egy orvos, hogy túl kicsi a petefészkem (=merthogy már zsugorodik), ezért már nem sok időm van ahhoz, hogy gyerekem legyen.

Rákérdeztem, hogy a lombik szóba jöhet-e. Azt mondta, hogy ilyen esetben nem, mert egyrészt valószínűleg nem lehet annyi petesejtet elérni, ami a lombikhoz kell, másrészt a sok hormon adagolása csak kárt tesz, és még azt is tönkre teszi, ami még van.

Eléggé kiborultam, és még azt is elfelejtettem megkérdezni, hogy a kevés idő mégis mennyit jelent szerinte.

A kicsi petefészek - az orvos szerint - attól is lehet, ha valaki pl. koraszülött volt, kis súllyal, és nem tudott neki kifejlődni. Én időre és rendes súllyal születtem.

Szívesen felvenném veled a kapcsolatot, hátha tudunk egymásnak jó tanáccsal vagy lelki megerősítéssel szolgálni. Vagy - adja a jó ég - hogy neked már megfogant a pici, és ettől én is új reményt kapok.

2009. márc. 31. 20:54
 4/4 A kérdező kommentje:
írtam Neked privit!
2009. ápr. 1. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!