Fiatal nőnél kézremegés. Mitől lehet?
31 éves egészséges? dolgozó nő vagyok. Már egy ideje, úgy egy éve kezdődőtt a kézremegésem, nem stressz okozza, sőt inkább nyugalmi állapotban kezd remegni az egész kézfejem vagy csak 1-2 ujjam. A memoriámmal is gondjaim vannak. Még 3 éve gond nélkül letettem a középfokú nyelvvizsgát, most egyszerűen nem tudok tanulni, egy mondat sem marad meg a fejembe.
Az életembe, életmódomba változás nem volt. Kiegyensúlyozott családi életet élek, boldognak mondanám magam de ezek miatt a tünetek miatt mha picit szomorú vagyok,
A körzeti orvos azt mondta pihenjek, bár ennek nem sok értelmét látom, hisz nem terhelés magam sem otthon sem a munkába.
Egyetértek az előttem szólóval! Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni, de ezt kizárni csak kivizsgálással lehet! És pontosan a neurológiai szakrendelés az ahová fordulnod kéne első körben, ha biztos vagy benne, hogy nem stressz eredetű a tünetegyüttes!
A TB-s rendelésre beutalóra és gyanítom több hetes előjegyzési időre van szükség, de persze magánrendelés megy olajozottan és gyorsan, viszont az zsebbe nyúlós!
Ne hagyd magad, a dokid köteles továbbküldeni, ha saját hatáskörben nem tudja diagnosztizálni és kezelni a problémádat. Mellette szóljon, hogy célszerű a legegyszerűbb dologra gondolni és ez akár pihenéssel helyrehozható, amennyiben kimerülés, vagy túlterhelés a kiváltó ok, mégha Te nem is érzed annak!
Tehát írasd ki magad betegszabira és pihenj egy kicsit és figyel a változásokat!
Ha nem szűnnek a panaszok, akkor legalább ez kizáródik a lehetséges okok közül és máris küldhet tovább a dokid kivizsgálásra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!