Az orvos honnan tudja megállapitani, hogy mikor van a peteérés és, hogy van-e egyáltalán?
Milyen vizsgálatot csinál ehhez és honnan találja ki, hogy mikor csinálja meg? Nem lehet minden nap elmenni hozzá.
És ha kiderül, hogy nincs peteérés, ad valami gyógyszert, amitől lesz?
Vagy kér egy hőgörbét, abból is meg tudja, sőt, te is. illetve vannak ovulációs tesztek is, azokról nem tudok sokat írni, sose használtam.
Ha nincs peteérés, és babócát szeretnél, természetesen van gyógyszer, injekció is.
A mensi első napjától nézheted az ébredési hődet. Reggel rögtön ébredés után mielőtt kikelnél az ágyból mérd meg a hőmérsékletedet. A legjobb a végbélben való mérés, bár nekem már ajánlották a szájban nyelv alatt mérést is.
Az a lényege, hogy a ciklus első felében alacsony a hőmérséklet a második felében pedig magas.
Én ovu tesztet is használok.
A 8. naptól kétnaponta nézték nálam a peteérést ultrahanggal.
Igen-igen. Ezeken már mind túl vagyok. Az ovu teszt mindig negativ, a hőgörbém össze-vissza. Úgy értem van, hogy 36,7 aztán másnap 36,1. Teljesen mindegy, hogy a ciklus melyik felében vagyok éppen.
Csak azért kérdeztem, mert holnap lesz a 7. napom és akkor kell mennem orvoshoz. Kiváncsi voltam, hogy mit is fog csinálni.
És hogy-hogy kétnaponta nézték? Dehiszen én dolgozom, hogyan lehet ezt megoldani munka mellett?
Hormonvizsgálattal és uh-val jól lehet lekövetni a ciklusod lefolyását, és hogy volt-e peteérésed. Hormonvizsgálatnál kétszer kell menned egy ciklusban, az elején és a végén, így itt csak utólag láthatja a doki, hogy volt-e. Míg a lekövetés az uh-ot jelent, ahogy leírták.
Mióta próbálkoztok? hol mérsz? egy időben szoktál mérni? Nekem is volt össze-vissza görbém, csak ezért kérdezek ennyit...
Reggel 6-kor ébredés után közvetlenül a szájban mérek. Két éve hagytam abba a fogamzásgátlót és kb. egy éve próbálkozunk. Múlt hónapban csináltam ovu tesztet, végig negativ lett.
Holnap van a 9. napom és akkor megyek orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!