Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátló muszáj de a...

Fogamzásgátló muszáj de a gomba is jön vele. Mit lehet tenni az ördögi kör ellen? Valaki szabadult már meg visszatérő gombától?

Figyelt kérdés
Sajnos fogamzásgátló szükséges ahhoz, hogy egyáltalán ciklusom legyen enélkül nincs egy női betegség miatt. Viszont nagyon gyakori, hogy gombás fertőzésem lesz. Elég ehhez egy aktus is pedig a partnerem is nem egyszer lett velem együtt kikezelve. Nem elég, hogy már szégyen ez nekem de kellemetlenek is a tünetek. Már 3x gyógyszert váltottunk orvosommal az évek során de sajnos a gomba az jön. Szerencsére nem túl gyakran ( fél évente jön elő kb. de van, hoy gyakrabban ) de akkor is már évek óta rendszeresen visszatér. Volt valaki, akinek rendszeres gombás fertőzése volt és valahogy sikerült tőle megszabadulnia? Legutolsó kezelésem után kaptam olyan hüvelykúpot is, amivel helyreáll a hüvelyem flórája de most egy menstruáció kihozta megint pontosabban szerintem az eddig bevált tamponom, mert utána jött ki rögtön de lehet, hogy az uszoda csak nem volt tünete de ez így borzalom.
2016. márc. 28. 15:10
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
azon gondolkozom, hogy elmegyek női klinika ambulanciájára holnap, mert az én orvosom max. 2 hét múlva fogadna... Meg akkor legalább más is megvizsgál.
2016. márc. 28. 15:47
 12/13 anonim ***** válasza:
Annyira sejtettem. A PCOS-re nem kötelező fogamzásgátlót szedni. Sőt, igazából az tüneti kezelésen kívül másra nem jó. A PCOS megfelelő kezelése diéta, sport és sz.sz. inzulinérzékenyítő gyógyszer lenne..
2016. márc. 28. 15:53
 13/13 A kérdező kommentje:

nem vagyok IR-es de ha annyira szakértő vagy ezt tudnád, hogy nem járnak mindig kéz a kézben. Sportolni mindig is sportoltam és egészségesen étkezem mégis ez van. Nem kellett életmódot váltanom, mert nekem semmi gond nem volt vele addig sem mégis elmaradt a ciklus és hiába bármi a gyógyszer nélkül nincs...

És nem is volt a kérdésemben megfogalmazva ez a mellék ága a dolgoknak szóval én is éreztem ha kiírom akkor jön egy okos, aki megmondja nekem a tutit ezzel kapcsolatban. Van, aki szőrösödik rendesen ettől a betegségtől annak is ajánlod a diétát meg a sportot? Sok sikert hozzá... Nem minden az egészséges életmód hiába próbálja belemagyarázni mindenki, nem mindenkinek segít csak ez a tünetein...

2016. márc. 28. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!