Ha lassan 20 leszek, és 3 éve élek nemi életet, már nincs értelme beoltatni magam méhnyakrák elleni védőoltással?
Sajnos nem volt rá lehetőségem anno, mikor még nem éltem nemi életet beoltatni , mert ha jól emlékszem akkor olyan 30ezer volt.
Mostmár lejjebb vitték az árát a szérumnak ha jól hallottam.
ÉS ha előtte elmennék HPV szűrésre,vagyis,hogy egyáltalán bennem van-e a vírus? Mert van ilyen teszt is. Nem csak a rákot lehet kiszűrni.
ÉS nyilván ha negatív lenne, akkor lehet van értelme az oltásnak.
Amúgy a vírust akkor is el lehet kapni,ha védekeznek gumival. Ettől nem véd még a gumi óvszer se.
Az, hogy negatív lenne a vírus jelenléte a kenetben, az nem zárja ki, hogy már elkaptad korábban, csak kigyógyultál belőle. Ez esetben is felesleges az oltás. Azt nem tudom kifejezetten ezekre a HPV törzsekre néznek -e ellenanyagot vérből...én még erről nem hallottam, lehet már van ilyen, de csak ez mutatná meg elkaptad-e valaha.
Amúgy beszélj dokival erről, meg tőlem be is oltathatod magad, maximum feleslegesen adtál érte pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!