Miért egészségtelen a tamponhasználat? Okozhat hosszú távon méhszájsebet?
4 éve műtöttek méhszájsebbel, és most újra. Nem tudom, mit tehetnék ezügyben, hogy egészséges maradjak. Valakitől azt hallottam, hogy a tampon nagyon egészségtelen, és hosszú távon vezethet méhszájsebhez.
Én nagyon régóta azt használok, higiénikusabbnak, kényelmesebbnek tartom, mint a betétet, de ha tényleg egészségtelen, akkor váltok.
Köszönöm a válaszokat!
Nem törvényszerű, hogy mindenkinek méhszájsebe lesz tőle, de tény, hogy akinek hajlama van rá vagy nem vigyáz, annak elég komoly betegségeket okozhat.
Őszintén szólva egyáltalán nem egészséges dolog, millió betegséget okozhat, már ha csak abba belegondolsz, hogy egy idegen test (még a szálka is begyullad, pedig egy pici dolog, de a szervezet nem bírja) van benned, plusz alvad vér pang benned, aminek elvileg ürülnie kéne.
Nem vagyok tampon ellenes, mert sokaknak semmi baja nincs tőle, de tény, hogy millió olyan esetről hallani, hogy igen súlyos betegségeket okozott. Betéttől viszont még soha senki nem lett beteg.
Én sajnos most azzal szenvedek. 6 éve használok tampont. Nem tudom hogy annak a következménye-e, de már 2. hónapja sajnos betétet kell használom és ráadásul még a párommal se lehetek együtt 2 hónapja. Majd most kell visszamennem dokihoz és kiderül mi a helyzet. Már kezdem megszokni a betétet, de akkor is csak rosszabb....
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!