Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Felfázás mellett joghurtos...

Felfázás mellett joghurtos tampon?

Figyelt kérdés
Felfáztam, voltam orvosnál kaptam antibiotikumot most azt szedem 3. napja már egész jól vagyok, már csak kicsit csíp amikor pisilek. Szedek probiotikumot is, de sajnos én könnyen begombásodom, és most az antibiotikum hatására érzem hogy kezdek enyhén viszketni. Szeretném használni a joghurtos tampont, azonban nem tudom hogy nem e fog kárt tenni mondjuk a húgycsövemben a joghurt ha esetleg hozzáér.

2016. márc. 9. 19:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Upsz, megelőztek.
2016. márc. 9. 19:39
 12/16 anonim ***** válasza:

1. Valóban gyógyítja a hüvelyi gombafertőzést a joghurt?

NEM. A hüvelyi élesztőgomba-fertőzést, az égő, viszkető tüneteket a hüvelyben jelen lévő candida-gombák túlzott elszaporodása okozza. A joghurtok a gyomorban és a bélrendszerben valóban megakadályozzák a rosszindulatú baktériumok túlszaporodását, valószínűleg e miatt terjedhetett el, hogy a hüvely gombás fertőzéseit is segíthetnek legyőzni. Ennek az állításnak azonban semmi alapja sincsen.

Több internetes oldalon is lehet olvasni arról, hogy a joghurttal való hüvelyöblítés csökkenti a tüneteket. Sőt van, ahol azt ajánlják, hogy márts egy tampont joghurtba, fagyaszd le, majd helyezd fel a hüvelybe. Még véletlenül se tedd! Az igazság az, hogy önmagában a hüvelyöblítés is okozhat gombás fertőzést, pláne ha mindezt joghurttal teszed! Ma már számos recept nélkül is kiváltható gyógyszerrel lehet kezelni a hüvelyi gombafertőzéseket. Ha megbizonyosodtál arról, hogy valóban ez a bajod, válaszd ezeket a készítményeket, és még véletlenül se kísérletezz otthon joghurttal! Érdemes azonban alaposan meggyőződni a betegség okáról, viszketést ugyanis más is okozhat. Tipikus tünete például a bakteriális vaginózisnak, amely már antibiotikumos kezelést igényel.

Ez is le van írva!!

2016. márc. 9. 19:40
 13/16 A kérdező kommentje:
Ja hát igen, a viszketés gondolom az felborult egyensúly miatt van, és azt akarom megelőzni, hogy gomba alakuljon ki. Csak azért gondoltam a joghurtos tamponra mert korábban már használtam és tényleg jótékony, több ilyen topikot is olvastam már erről. És szerintem ha nem fáztam volna fel akkor kipróbálnám, de így nem biztos hogy jó ötlet, mert félek hogy belemegy a húgycsövembe és valami rosszat csinálna.
2016. márc. 9. 19:40
 14/16 A kérdező kommentje:
Értem, hát köszönöm :) akkor inkább mellőzöm ezt. Számomra is bizarr amúgy, csak már annyira idegesít az, hogy 3nőgyógyász által felírt kúpok és gyógyszerek sem használnak semmit :/ De használtam már borax glicerint (rózsamézet) na az tényleg segített, és most vettem grapefruit cseppet, azt elkezdem majd inni. Ezekről ti mit gondoltok?
2016. márc. 9. 19:43
 15/16 anonim ***** válasza:
66%

Nekem a nőgyógyász mondta, hogy próbáljam ki a joghurtos tampont, nem az idióta női magazinok. Nyugodtan próbáld ki, kérdező. Nyilván nem az epres jogobellát teszed fel. Ha nem javul, akkor viszont menj dokihoz, hogy gyógyszerrel kikezelje. A natúr joghurt semmi kárt nem fog tenni,legfeljebb nem használ.

19L

2016. márc. 10. 06:56
 16/16 A kérdező kommentje:
Most borax glicerint használok, és utána esetleg megpróbálom :) köszönöm a válszt
2016. márc. 10. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!