Ezt az endokrinológusok nem tudják, hogyha nekem magas a tesztoszeronszintem, miért ajánlanak D-vitamin, amikor arról azt olvastam, hogy még jobban emeli a tesztoszteront?
Ugyanakkor,az is igaz,hogy PCOS-em van,aminek velejárója a D-vitamin hiány.Csak így meg most,nem tudom,mit csináljak... :/
Mert,a magas tesztoszterontól meg hullik a hajam. :(
Előre is nagyon köszönöm,ha valaki ír!
Túlsúlyban vannak a ffi hormonok a szervezetemben és egy hormon (most nem tudom a pontos nevét) tesztoszteronná alakul át a szervezetembe és és hozza gyulladásba a hajhagymákat.
Andorgén típusú hajhullást állapítottak meg nálam...
Nem emeli meg, azért mondja hogy kell, az interneten annyi baromság van, ne azokban bízz (ha kételyeid vannak, hívj fel egy másik dokit, akár házidokit, kérdezd meg), a D-vitamin nem alakul át, a hiánya viszont nagyon sok gondot okozhat. Többet között korai csontritkulást!
Nekem is magas volt, szedtem és nem rontott az eredményen. A stressz és egyebek annál inkább rontják, tehát ha a vérvételen ideges vagy, még az is megemeli.
Az antiandrogén fogamzásgátlótól megáll ez a hajhullás, sőt ha nem akarsz gyereket még sokáig, akkor ez kb jelenleg az egyetlen megoldás (pihenteti a petefészkeket)... sajnos tudom milyen, nekem csak sima cisztáim vannak ugyan, de ez a megoldás amíg nincs tervben baba. Leviszi a tesztoszteront, nekem magától helyre is billent miután abbahagytam és kaptam más nem antiandrogént.
Pajzsmirigy hormonokat néztek? (TSH, T3, T4), nekem alulműködik, az okoz még d-vitamin hiányt, ahogy elkezdtem a hormonpótlást, d-vitamint, és szelét szedni javult mindent (hajhullás, pattanások stb.) Jelenleg sincs semmilyen eltérés már a leleteimben.
Ha PCOS-od van, attól magában is hullhat a hajad. Pláne, hogy általában inzulinrezisztenciával jár karöltve. Azt nézték nálad? Mert kellene? Ugyancsak pajzsmirigyet.
D-vitaminhiányban borul a hormonháztartás, ez kihat az inzulinra, a pajzsmirigyhormonokra és valószínűleg a nemi hormonokra is. Nekem pl. javult D-vitamin szedésétől a pajzsmirigy eredményem, előtte durva hiányom volt, inzulinrezisztencia mellé is ajánlják nagyon.
Én is hajhullásra hajlamos vagyok, a D-vitamin szintem normalizálása erre csak jótékonyan hatott.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Igen,már minden létező szervemet,hormonomat átnézték... :/
Az inzulinrezisztenciára az egyik orvos azt mondja,hogy van nekem,a másik meg azt,hogy nincsen.Szóval,most nem tudom,mit higgyek,de akarok majd másik terhelésest csináltatni.
A 2. válaszolótól megkérdezhetem,hogy akkor Te milyen nem antiandrogén szert szedsz?
Tényleg csak ezek az antiandrogén fog.gátlók maradnak? :(
2. vagyok!
Nuvaringet írt fel a dokim (most végzek az első hónappal), mert már nem magas annyira, hogy indokolt legyen az antiandrogén (előtte a Belara az volt és egy idő után pattanásos lettem tőle), ez a gyűrű ráadásul a legkorszerűbb, legalacsonyabb hormontartalmú.
Egy próbát megér, azok is teljes értékű fogamzásgátlók, a Belarát 2 évig szedtem gond nélkül, van még sok másik antiandrogén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!