Hüvelyfolyásra vmi gyors és jó vény nélkül? Elutazom és nincs időm a dokihoz menni de vmiért most nagyon sok a folyásom? Mindig szokott lenni de ez már zavaró
11:39
Miben árt a canesten, ha egészségesen használja az ember?
18:11
Azért nem jó bármilyen gyógyszer használata orrba-szájba ész nélkül, mert rezisztancia alakulhat ki vele szemben és idővel hatástalanná válik. Ez nem az én vélmeményem, még csak nem is itt olvastam, hanem egy "nőgyógyász válaszol" típusú oldalon. Antibiotikumok kapcsán ezt bizonyára hallottátok már, ez így van az antimikotimukkal (gombaellenes szerek) is. Erről ennyit.
Én személy szerint ezért vagyok tejsavpárti, mert a kiváltó okot szünteti meg. A hüvelygomba oka a hüvelyflóra, hüvelyPH megváltozása. Ekkor a tejsavbatériumok (lactabacillusok) elpusztulnak és mivel az ők lennének a hüvely karbantartói, akik megakadályozzák a kórokozók elszaporodását (pl gombák, baktériumok) azok így el tudnak burjánzani.
Tejsavas irrigálással egyrészt mechanikusan távolítasz el az oda nem illő dolgokból, másrészt visszaállítod a hüvelyPH-t, ergo elszaporodnak a tejsavbaktériumok, akik szépen elrendezik a gombakérdést. Nincs mellékhatás, nincs hozzászokás, mint a szintetikus gyógyszerekhez, hanem a kiváltó okot szünteted meg.
Persze lehet hinni a TV reklámnak is, mindenki azt csiál a hüvelyével, amit akar.
köszi a választ!
sajnos, a betegtájékoztatóban semmi nem volt erről.
egyébként, ha valakinek van életre szóló élménye a normál hüvelyflóra tönkretételéről (köszönet az orvosoknak), akkor az sajnos, én vagyok.
sajnos, az elmőlt 1-2 hónapban szétesett a vércukrom, és valószínűleg ez a megborult vércukorszint borította be odalent is a dolgokat.
az meg röhej, hogy nőgyogyón 2-3 hét múlvára adnak időpontot... egy fertőzéssel nem szabad annyit várni :(
nagyon régóta nem használtam se gomba elleni, se egyéb kúpot, remélem, nem ártottam vele :(
most már totál beparáztam :((((
Szia!
Ártani nem ártasz vele a szó legszorosabb értelmében nyilván, viszont a tejsav szerintem sokkal jobb megoldás a Canestennél. Természetesen van, amikor kell a gyógyszer, nekem is van itthon Canestenem, ami nagyon jó szolgálatot tud tenni külsőleg, pl. combtőnél, vagy a lábujjak között. Én azzal nem értek egyet, hogy mindig azt olvasom, hogy ha már valakinek van egy kis folyása, akkor rögtön dugdossa föl magába a Canesten hüvelykúpokat, pedig azt se tudja, hogy gombája van-e bakteriális fertőzése, vagy vírusfertőzése, holott sokkal egyszerűbb a hüvelyflórát helyreállítani, hiszen akkor a probléma okát szüntetjük meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!