Mi a véleményetek a fogamzásgátlóról? Tapasztalatok?
Sziasztok. Egy ideje érdekel a kérdés, és gondolkozom, hogy a ciklusom rendbehozása érdekében ajánlott lenne elkezdenem szedni. Tudom, hogy sok a nemkívánt mellékhatása, és hogy az egészségre is káros lehet, de ez a ciklusingadozás sem kellemes. Van hogy 2-3nappal korábban jön meg, de van hogy késik akár 1 hetet is.
Igazából a véleményetek érdekelne, esetleg tapasztalatok, van e közöttetek olyan aki szintén ilyen okok miatt kezdte szedni? Minden vélemény érdekel azé is aki mellette és azé is aki ellene van. Illetve még arra lennék kíváncsi, hogy a tabletta a menstruációs fájdalmakat is enyhíti, vagy ez között nincs összefüggés?
Köszönöm a válaszokat!
Köszönöm szépen a válaszokat, orvossal beszélek még, ő mit ajánl.
Az érdekelne még, hogy a tabletta szedése bármikor abbahagyható, következmények nélkül? Ha például jelentkeznek a mellékhatások?
Nem tudhatod, hogy nálad mit vált ki, hogy hogyan fog reagálni rá a szervezeted, hiába vagy makkegészséges, és ezt az orvos sem fogja tudni megmondani.
Most komolyan azért akarod hormonokkal megbolygatni az amúgy egészséges szervezeted, mert néha késik pár napot? Ha felborul a hormonháztartásod a bogyók miatt, az lesz a legkisebb bajod, hogy késik néhány napot a mensid.
Én annak idején Diane -t szedtem 2 hétig. Tovább nem bírtam, mert nagyon rosszul voltam tőle, de utána még vagy jó 3-4 hónapig összevissza menstruáltam meg rossz volt a közérzetem. Nagyon gondolod át szerintem.
23 éves vagyok.
1-2-3 napokat nekem is késik vagy épp hamarabb jön meg. Igazából én mindig érzem. Eleinte nem éreztem vagy nem figyeltem a jeleket,most már annyi előjele van,hogy tudom.
Pl konkrétan mensi előtt 5-7 nappal elkezdek pattis lenni,a hátam is,vállamon is 1-2, arcomon is.Tudom megfog jönni. A másik,hogy másképp fáj a hasam. Ilyenkor pár óra múlva várható a vérzés. A másik,hogy ha reggel 2x megyek nagy wc-re az nap délben tuti megjön.
Ha éjszaka fáj a hasam reggelre tuti megjön.Igazából már annyira kitapasztaltam a jeleket,hogy engem nem ér váratlanul.
Van telefonban mensi naptár és bekell írni egy átlagos időt hány napig van meg milyen időközönként és magától mutatja a mensi naptár (kiszámolja) Így én tudom ha pl szombatra írja,hogy megjön akkor szerdától kezdve bármikor megjöhet.
pár nap 1 hét még nem ok arra,hogy hormonnal tömd magad.
Egy oszt.társam is azzal tömte magát pont emiatt, elkezdett kiszőrösödni és meghízni. Mikor abba hagyta 5-6 hónapon belül lefogyott és a szőrzet növés is mérséklődött.
Vannak indokolt esetek,másik oszt társamnak nagyon erősen volt meg a vérzése és volt,hogy két hétig vérzett,meg volt mikor 2 hónapot meg sem volt. Sok kivizsgáláson volt,végül a fogamzásgátló bizonyult jónak. Azóta rendben van.
De neki ez már tényleg durva volt. Vasat kellett szedni mensi alatt annyi vér távozott.Sokszor elájult ez miatt. Neki tényleg nagyon gáz volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!