Mi a véleményetek a fogamzásgátlóról? Tapasztalatok?
Sziasztok. Egy ideje érdekel a kérdés, és gondolkozom, hogy a ciklusom rendbehozása érdekében ajánlott lenne elkezdenem szedni. Tudom, hogy sok a nemkívánt mellékhatása, és hogy az egészségre is káros lehet, de ez a ciklusingadozás sem kellemes. Van hogy 2-3nappal korábban jön meg, de van hogy késik akár 1 hetet is.
Igazából a véleményetek érdekelne, esetleg tapasztalatok, van e közöttetek olyan aki szintén ilyen okok miatt kezdte szedni? Minden vélemény érdekel azé is aki mellette és azé is aki ellene van. Illetve még arra lennék kíváncsi, hogy a tabletta a menstruációs fájdalmakat is enyhíti, vagy ez között nincs összefüggés?
Köszönöm a válaszokat!
Azért ez még nem olyan vészesen durva ciklusingadozás.
Nem tudom, hogy milyen életmódot élsz, de ezek a problémák a legtöbbször életmódváltással is remekül orvosolhatóak. Rendszeresen kell étkezni, naponta 5x kisebb adagokban, lehetőleg sok zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztani. Az édességeket és a tészták, kenyerek fogyasztását amennyire csak tudod minimalizálni kell. Húst, halat, tojást ehetsz nyugodtan. Napi legalább 40 perc aktív testmozgás, hogy a pulzusod legalább két percen át 140 felett legyen. Igyekezz még 10- kor, max. fél 11-kor lefeküdni este.Relaxálj. Aviva tornát érdemes kipróbálni! Nekem az hozta rendbe a ciklusom, és nekem nem 2-3 napot késett, hanem 3-4 hónapot is néha, pedig akkoriban már bőven elmúltam 18...
A gyógyszerrel ne terheld a szervezeted.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Az életmódomon tudom, hogy változtatnom kell, sajnos egyáltalán nem rendszeresen eszem. Sokszor nincs étvágyam és akkor alig-alig eszem napokig. Igyekszem változtatni, többször enni kis adagokat.
Utolsó válaszoló,bocsi ezt kifelejtettem. 21 éves leszek, szóval már nem vagyok annyira fiatal.
Ez egyáltalán nem nagy ingadozás. Emiatt szerintem nem érdemes tablettát szedni, mert abbahagyás után nagyon lutri, hogy milyen lesz...
Inkább vezess hőgörbét. Minden reggel egy mérés, és kb. 14 nappal előre tudni fogod, mikor lesz a vérzésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!