Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fog meg valtozni a fogamzasgat...

Fog meg valtozni a fogamzasgatlo hatasa a menstruaciomra? Mikortol ved ha rosszkor kezdtem el szedni?

Figyelt kérdés

Ket kerdesem is lenne: egyik hogy most fogy 2nap mulva az elso fogamzasgatlo levelem es mivel rosszul kezdtem el bevenni eleg (barnaztam es nem menstrualtam, feltehetoen rosszkor vettem be az elso szemet) bizonytalan vagyok benne hogy mikortol ved. Szunetem nincsen mert az idezojeles szunetben placebo (inaktiv) tablettam van. Igy az a kerdesem lenne hogy mikortol ved.

A masik hogy: a gyogyszer elott nagyon fajdalmas volt a menstruaciom, viszont elegge megremultem amikor hasonlo gorcsoket tapasztaltam hiszen ezert is irattam fel, illetve termeszetesen a nem kivant terhesseg ellen is :) tapasztalataitok alapjan fog meg ez valtozni?

2016. febr. 23. 19:02
 1/6 anonim ***** válasza:

szerintem a következő levél elkezdésével már biztosan véd. de ha paráztok akkor még következő hónapban megszakításosan csináljátok. de a 2. levélnél már szerintem nem kell védekezni, addigra hatnia kell . elvileg első szemtől ugye.

a tabi szedés ideje alatt már nincsen menstruáció,csak megvonásos vérzés. jellemzően kevesebb folyadék távozik és rövidebb ideig is tart. nálam teljesen görcsök nélkül zajlik mióta gyógyszert szedek. de gondolom egyén függő

2016. febr. 23. 19:07
 2/6 A kérdező kommentje:
Semmikepp nem engednem hogy belem elvezzen, szoval mindenkepp megszakitasos lenne. Mit gondolsz a 2. Level hanyadik szemetol erdemes elhagyni a gumi ovszert? Tudom hogy elso tablettatol ved de jobb a beke szoval ovszert huzott ebben a honapban is. Viszont mostmar szeretnenk kielvezni a fogamzasgatlo adottsagait ha mar szedem viszont babat se szeretnek. Az orvosom meg nem veszi fel a telefont hogy reagaljon. Igy eleg bizonytalan a dolog hogy ugye rosszkor vettem be :(
2016. febr. 23. 19:37
 3/6 anonim ***** válasza:

1# vagyok. én a menstruációm 1. napján kezdtem szedni. az orvos szerint már onnatól védett. de kivártam a következő levél 1. szemét. utána csináltuk védekezés nélkül.

de olvasgasd a tájékoztatót,hogy ott mit írnak.

szerintem a 2. levél elején már elhagyhatjátok az óvszert.

én évek óta szedem, nekem bevált, mármint nem lettem terhes. akikről tudok,hogy tabi mellett estek teherbe, azoknál volt kimaradt szem, vagy hányás/hasmenés tabi szedés után, ami kb egyenlő a kimaradt szemmel.. szóval nagyon kicsi az esély,hogy normális szedés mellett terhes lennél:) főleg,hogyha rendesen kivizsgált a doki+elküldött vérvizsgálatra is.

2016. febr. 23. 19:49
 4/6 anonim ***** válasza:
1 hónap után akkor is véd, ha nem jókor kezdted el.
2016. febr. 23. 20:03
 5/6 A kérdező kommentje:
Es ez biztos hogy a masodik leveltol mar vedett vagyok??
2016. febr. 23. 20:50
 6/6 anonim ***** válasza:

Második levéltől már igen, véd, az egy teljesen új ciklus!

Egyén függő a vérzés változása. Nekem csökkent a mennyiség (1 év után!!), de a fájdalom maradt az első két napon... :\

PMS ugyanúgy van ilyenkor is, pl kívánom az édességet előtte, fáj a hasam, érzékenyebb vagyok, csak enyhébb a lefolyás mint a tabi előtt.

Egyébként van szüneted, amikor az inaktív tablettát szeded, csak azért van a placebo hogy ne ess ki a rutinból. :)

2016. febr. 24. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!