SOS! Szúr ott lent. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
már három napja küszködöm azzal, hogy szinte egész nap szúró-viszkető érzést érzek ott. (a puncimban). Nem a hüvelyemben, hanem a csiklómnál, illetve felette. Szinte késztetést érzek arra, hogy megvakarjam, még a suliban is. Szűz vagyok, ráadásul még nincs is menzeszem. Mit lehet ilyenkor tenni? Segítsetek légyszi! 13/l2016. febr. 22. 15:52
1/7 anonim válasza:
Szólj anyukádnak. Es gyermek nőgyógyászhoz menjetek el.
2/7 anonim válasza:
Canesten kenőccsel kenheted külsőleg. Ha szerencséd van, és még nem használtál tampont, tehát meg van a szűzhártyád, akkor lehet nem kell belülről kúppal kezelni téged.
3/7 anonim válasza:
Lehet gomba, de egyáltalán nem biztos.
Ügyelj arra, hogy 100% pamut alsóneműt hordj, mert a szintetikus anyagok irritálhatják. Az is lehet, hogy a mosakodásra használt szeredben van olyan összetevő, amit nem bír a bőröd. Mivel mosakszol odalent? Ha tusfürdővel, akkor azt sürgősen hagyd abba. Csak ph-semleges gélt használj, de sokszor azok is tele vannak mesterséges anyagokkal. A dokik szerint a legjobb, ha csak tiszta vízzel tisztítod magad odalent.
Szőr témában hogy állsz? Ha a csiklód feletti terület viszket, akkor nem lehet, hogy begyulladt szőrtüszők okozzák a bajt? Borotválod netán?
4/7 anonim válasza:
Nagy valószínűséggel gombás fertőzésed van, de ezt azért fenntartással fogadd, mert így látatlanban nehéz diagnosztizálni. Ez esetben - a válasz már elhangzott - Canestern kenőcsöt vegyél és azzal kenegesd a csiklód környékét, illetve a kisajkak által határolt területet egészen a hüvelybemenetig. Ha a kenőcs ellenére pár nap alatt nem szűnik a panaszod, kénytelen leszel gyereknőgyógyászt felkeresni!
5/7 A kérdező kommentje:
#3 már volt, higy leborotváltam, de mostanában csak rövidre vágtam.
2016. febr. 23. 15:46
6/7 Scav válasza:
#3 A pH-semleges készítmény ártalmas! Bőrsemleges kell, azaz enyhén savas kémhatású. Vannak intim tisztító készítmények, amik a hüvely és környéke pH-jával megegyezőek.
7/7 anonim válasza:
Scav! Igen, erre gondoltam. Csak azt nem tudtam, hogy ph-semleges meg a bőrsemleges az két különböző dolog. Kösz a helyesbítést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!