Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lehetek terhes?

Zsofikaaa88 kérdése:

Lehetek terhes?

Figyelt kérdés
Segítség, dec 31-én jött meg utoljára, tehát ha jol számolom ovum jan 12-13án volt, és febr elsején vagy jan 31 kellett volna megjönnie nem jött. (Febr 23-án volt egy aktus.) Lehetek terhes? (Csináltam tesztet aktusra 13. nappal... Ismételjem?
2016. febr. 9. 10:55
 1/9 anonim ***** válasza:

védekeztetek?

a tesztnek ki kéne mutatni ha jól számolom. ismételd mindenképp.

2016. febr. 9. 11:00
 2/9 A kérdező kommentje:
azt mondják 14. napra mutatja ki, van ahol meg 25. napot írnak. ezért tétovázok. amúgy megszakítással szoktunk, 2 és fél éve (fele fele arányban, a másik felében gumi)
2016. febr. 9. 11:10
 3/9 anonim ***** válasza:

így viszont lehetsz terhes. ha még nem akartok babát, akkor védekezzetek rendesen. nem vagyok szent, én is védekezetem egyszer megszakítással..de kb halálra izgultam magam mire megjött a menstruációm.. valószínű az izgulás miatt is késett.úgyhogy védekezzetek rendesen! a megszakítás nem az.

én amit használtam tesztet már a 14. napon kimutatta reggeli vizeletből(a tájékoztató szerint)

de ha jól tudom, különböző érzékenységűek a hcg-re nézve..szóval biztos van ami csak 25. napon tudja ígérni a biztos eredményt.. vegyél olyat ami már a terhesség korai szakaszában kimutatná.

2016. febr. 9. 11:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Február 23-án volt egy aktus? Február 9-e van!!
2016. febr. 9. 11:28
 5/9 A kérdező kommentje:

január, boccccss.

amúgy azt nem értem a tesztekben, hogy azt írja az elmaradt mesi után egy-két nappal kimutatja a dolgot.. de mi van ha az illető kb egy héttel az elmaradt mesi előtt szexelt? :O nem értem.

2016. febr. 9. 11:32
 6/9 anonim ***** válasza:
Az elmaradt mensi napján - ezt nyilván úgy kell érteni, hogy akkor, ha szabályosak a ciklusok, és a megfelelő időben volt az ovuláció. Ha később volt az ovuláció egy héttel, akkor a menstruáció is egy héttel későbbre várható, ezért az a bizonyos elmaradt mensi is egy héttel később lesz. Ha bármilyen módszerrel (hőmérőzés, ovulációs teszt, hüvelynyák, ultrahangos követés) nem követted nyomon a saját ciklusodban, hogy mikor volt az ovuláció, akkor pontosan nem tudhatod. A nők többségénél az ovulációtól a menstruációig 12-14 nap telik el, tehát veheted úgy, hogy az átlagos terhességi teszt (a legtöbb drogériás teszt ilyen) elvileg az aktus után 14 nappal kimutatja, ha terhes lettél. Viszont a spermiumok még akár 5 napig is életképesek lehetnek bent és megvárhatják az ovulációt, így a megtermékenyülés extrém esetben 5 nappal az aktus után is megtörténhet. Tehát a 14 naphoz még érdemes hozzászámolni ezt az 5 napot, így már 19 napnál vagy. Tehát ha az aktus után durván 20 nappal reggeli vizeletből negatív a teszt, akkor nagy valószínűséggel fellélegezhetsz. Olyan tesztek is vannak már, akik a megtermékenyülés után 8-9 nappal már mutatják a terhességet. Nekem egyébként egy sima 25-ös erősségű teszt (ami az elmaradt mensi napján tudja kimutatni a terhességet) délutáni vizeletből már a nem várt mensi előtt egy nappal pozitív lett.
2016. febr. 9. 17:51
 7/9 anonim ***** válasza:
amik*
2016. febr. 9. 17:53
 8/9 A kérdező kommentje:
köszi a választ, de én azt nem értem, hogy nekem az aktusra rá másfél héttel kellett volna hogy megjöjjön. akkor nekem még nem telt le a 14 nap érted a problémám? de itt mindenki mensi első napjáról beszél...
2016. febr. 10. 15:48
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha az aktus utan 19 nappal is negativ a teszt, akkor mar biztosan nem vagy terhes. Az szamitasaim szerint holnap lesz. Szoval en a helyedben holnap meg tesztelnek egyet, hogy megnyugodjak.
2016. febr. 11. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!