Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menstruálás közben tesi?

Menstruálás közben tesi?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor szabad-e tesizni? Nekem 7 napig van, első két-három napban elég necces, legszívesebben nem is sétálnék... A tesitanárunk nem ad felmentést, viszont mikor nyújtunk vagy ugrálunk, az nekem nagyon kellemetlen. Főleg az ugrálás, attól nagyon fáj a hasam, futástól viszont sokkal kevésbé. Régóta szeretném már megtudni, hogy ilyenkor mit kéne hanyagolni, ha egyáltalán kell. Köszönöm a válaszokat előre is! :)

16/L

2016. febr. 3. 17:09
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Nem ártalmas a tesizés. Attól függetlenül azért a szülők kérhetnék az igazgatót, hogy utasítsa a tesitanárt, hogy havonta 1 alkalmat fogadjon el, ha másért nem, a kényelmetlenség miatt.
2016. febr. 3. 17:14
 2/6 anonim válasza:
Szia! Bár nekem most fog megjönni másodszor 7.én és elég durva volt az első 3-4 napig elég kemény volt, összesen 7-8 napig tartott. Tesin pedig pont fejenállást tanultunk meg bukfenc meg gimnasztika volt a téma. Én szimplán elmondtam a tanárnak aki megértette, de azt mondta hogy ettől még kéne csináljam. Szerintem ilyenkor normális lenne hogyha adna felmentést vagy valami. Futni is kellemetlen de fejenállni sokkal rosszabb. 13/l
2016. febr. 3. 17:15
 3/6 anonim ***** válasza:
50%

[link]

Szerinted?

2016. febr. 3. 17:15
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire fáj a hasad, akkor vigyél orvosi véleményt. Szó nélkül leírja a doki, hogy mentsenek fel ilyen esetben. Ha pedig nem tudsz elmenni dokihoz, akkor amikor fáj, csak görnyedj össze látványosan, és mond meg a tanárnak, hogy nem érzed magad jól, mert egészségügyi problémád van. Akkor már fogja tudni, hogy ilyen görcsös vagy. Én például annak idején nem is tudtam volna a görcsöktől tornázni az első 2-3 napban. Örültem, ha nem lettem rosszul torna nélkül is. Orvosilag sem ajánlott a megerőltető sport a vérzés első 2 napján.
2016. febr. 3. 17:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Szabad egyébként. Könnyítést lehet kérni, felmenteni nem igazán szoktak, mert nem betegség, a mozgás pont segít a görcsökön, szólsz a tanárnak és megért, a pasik a legtöbbször igen :D a nők... nem igazán, ekkor elmész orvoshoz és kérsz igazolást, ami szintén a dokin múlik: van amelyik elmagyarázza hogy ez természetes (később a munkában főleg nincs felmentés ezidő alatt) vagy megért és ír könnyítésről ez időre papírt.

Sokan ilyen indokkal akarják elmismásolni a tesit, miközben semmi bajuk.

Ha nincs más akkor kell találnod egy hatásos görcsoldót, amit óra előtt beveszel és tampon.

2016. febr. 3. 20:30
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Amúgy nem azt akartam írni, hogy nem tudok semmit sem csinálni ilyenkor. Vagy nem tudom, hogy pl. az utolsó így értette-e, mert írtad, hogy majd a munkában... De nyilván felnőtt koromban, mikor dolgozni fogok, nem kell köröket futnom meg átugrálni zsámolyokat. :D

2016. febr. 15. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!