Sos! Nagyon kellene a segítség lányok! 11 / L vagyok és a menstruációval kapcsolatos! Lehet, hogy menstruáció? Életemben nem volt!
2015 december 30.-án vettem észre a bugyimon egy barna foltot ! De csak aznap ! Másnap semmi..! 2016 január 17.-én volt megint olyan folt a bugyimon majd semmi ! Másnap is csak semmi !nem viszket , se nem büdös , csak egy picit , de tisztára bevagyok pánikolva ! És kérlek személyes válaszokat küldjetek , mert nem hiszek a honlapokon nagyon ! Jöszönöm!
A pánikbaesett lány
Semmi baj nincs.És nekem 12 évesen jött meg,egyre több kislánynak jön meg 11-12 évesen még jó hogy érdekli a dolog.
Nézd az első pár évben(2-4 év is lehet)a mensi akár hónapokra,fél évre is kimaradhat,túl kevés ideig 1-3 nap,de akár 10-12 napig is eltarthat.Sosem jön meg mindig ugyanannyi naponta hiszen az előző menis első napja után 21-28,de akár 32 napra is megjöhet.(Mit jelent pontosan ez?Hogy ha megjött január 1 jén akkor a következő január 22.-étől-31 ig bármikor megjöhet hisz 21-32 nap között 11 nap van,tehát egyik hónapban lehet 21 napra,másikban 25 napra,következő hónapban 28 ra jön meg.)
De nem is tart a mensi mindig ugyanannyi ideig,egyszer rövidke,máskor hosszabb,egyszer kevesebb a vér,máskor több van.Mind normális dolog.
Ez a barnázás az első mensid lehet.Majd beáll,lesz rendes vérzésed is.Tisztasági betét(fehér folyás miatt ami szintén természetes dolog) és egészügyi betét(mensi miatt) mindig legyen a táskádba.
Bocs 11 évesen jött meg,elírtam.
És semmi baj hogy érdekel a téma.
Fehér folyásról is pucit írok.Nem tudom hallottál róla,ez Természetes dolog,a hüvely tisztulását szolgálja,tini korban jelenik meg,és minden nap előfordulhat,a szerencsésebbeknek szinte alíg van,másnak minden nap.Ennek színe fehér,átlátszó, vagy amikor a folyás száradni kezd sárgás lehet,pici szaga van.Néha a mensi előtt 1-2 héttel egész sok lehet és olyan mintha egy nagy nyálkás dolog jönne ki a puncidból.De ez is normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!