Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ez talán kisebb infarktus...

Ez talán kisebb infarktus lehetett?

Figyelt kérdés
Dohányzom lassan 5 éve és soha semmi baj nem volt se a tüdőmmel se a szívemmel. Viszont ma délelőtt mikor felálltam a székről hirtelen óriási fájdalmat éreztem a szívemnél. Nagyon szúró és szorító érzés volt. Hirtelen odakaptam majd vissza ültem a székre. Hirtelen a bal karom is elkezdett erősen zsibbadni és fájt. Nem csak egy ponton hanem az egész karom. Mikor kicsit jobban lettem lefeküdtem, hátha jobb lesz, de azóta is érzek apróbb szúró fájdalmat. Az elsőhöz képest szinte semmiség, de egyedül lakom és nem is tudom mit tehetnék. 22L

2015. dec. 13. 13:16
 1/5 anonim ***** válasza:
Ügyeletet hívd fel!
2015. dec. 13. 13:23
 2/5 anonim ***** válasza:

Sajnos ezt csak orvos tudná megmondani, biztos ami biztos, menj el ügyeletre és nézesd meg! Nos, a szívroham nem "múlik el" magától! Bár olyan előfordulhat, hogy tünetmentes akár és az illető észre sem veszi, viszont olyan kisfokú, hogy nem is hal bele (ám a károsodás megmarad!).Ha fájdalom kíséri akkor az meg is marad.Nálad csillapodott, ami miatt én arra tippelek, hogy talán inkább meghúzódott ott valami, vagy valami ideg nyomódott meg hirtelen, sugározhatott akár gyomor felől is valami.Bizony az ilyen banális dolgok is okozhatna elég cifra fájdalmat.

Ne gondolj a legrosszabbra, de azért nézesd meg.Ha van otthon Aspirined, bevehetsz egyet.Állítólag segít megelőzni az infarktust, mivel vér higító hatása is van.

2015. dec. 13. 13:30
 3/5 anonim ***** válasza:

22 éves nőként nagyon nehéz infarktust kapni. Szinte lehetetlen. Továbbá az infarktus, nem szúró fájdalommal jár, hanem szorító nyomó, fájdalommal olyan, mintha abroncsban lenne az ember mellkasa.

Amire tippelni tudok az spontán pneumothorax, de akkor már szerintem feltűnt volna, hogy nem kapsz levegőt. Lehet szimpla húzódás is.

2015. dec. 13. 15:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Lehet nem sportolsz, és sokat ülsz a gép előtt. Idegbecsípődés is lehet a bajod hátterében.
2015. dec. 13. 19:36
 5/5 anonim ***** válasza:

Kedves 3-as válaszoló! Azért jobb félni ,mint megijedni.

Sokan elmentek agyvérzésben ,infarktusban fiatalon.Ráadásul a nőknél egész más a tünete.

Nekem is azt mondta a körzeti,hogy 30 évesen nem lehet baja a szívemnek,csak mert szúrást szoktam érezni.Az ultrahangon mégis kiderült,hogy semmi mincs rendben.

2015. dec. 14. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!