Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tegyek, ha az orvos nem...

Mit tegyek, ha az orvos nem vesz komolyan?

Figyelt kérdés
Márciusban volt egy vetélésem, azóta össze-vissza jött meg. A nőgyógyász egy hasi UH után proszteront adott..... Úgy erőszakoltam ki tőle egy vérvételt, de mindent néz rajta, csak a hormonokat nem! Arról nem beszélve, hogy a progeszteron kúra után vagyok 2 héttel és iszonyúan fáj az egyik mellem, be is van duzzadva. Mit csináljak? Mert ezt a dokit semmi sem érdekli. :( Magánrendelésre nem nagyon van pénzem.....
2015. dec. 9. 22:57
 1/3 anonim ***** válasza:
55%
Minden orvosi szakmában megvannak a protokollok, azaz azok a követendő eljárások, amiket le kell folytatni. Felesleges vizsgálatokat nem végeznek. A hormonok nagyon lassan bomlanak le és ürülnek ki a szervezetből. Ha már átestél egy hormonkezelésen, akkor nem a normális alapállapot van jelen, ezért egy hormon vizsgálat eredménye nem lenne informatív.
2015. dec. 9. 23:12
 2/3 anonim ***** válasza:

Figyelj, én nem teszek úgy mint az eü. dolgozók többsége, hogy tudom mitől van a problémád, mert nem tudom. Ehhez orvos kell.

De, mint egészségügyben dolgozó azt tudom neked mondani, hogy 3 fajta orvos van:

1, Nem ért hozzá. Akármit tehetsz, nem és nem és nem fogja tudni, mi van. És nem is érdekli. Pattint. Elküld. Nem csinál semmit.

2, Ért hozzá, de amíg nem fizetsz (magánrendelés), addig nem érdekli a dolog. Összeszedi a pacientúrát a szakrendelésről, de csak a magánrendelésen törődik velük, valamennyire. Akkor előre is vesz a sorban.

3, Ért hozzá, és nem vár pénzt. Ez úgy százból egy.

Szóval a helyedben azt csinálnám, hogy nagyon körbekérdeznék mindenhol, hogy ki tud egy nagyon-nagyon jó nőgyógyászt, aztán összegyűjteném rá a pénzt, vagy kérnék a szüleimtől, vagy akármi, és kipróbálnám azt. Akár egy vagy két találkozás is fordíthat az állapotodon, erre érdemes lenne a pénzt rászánni.

Ha az első vizsgálat alkalmával nem vizsgál meg magától rendesen, nem tesz fel kérdéseket magától (ne neked kelljen utána rohanni miközben a hátát látod), és esetleg nem ad beutalót, azt nem érdekli, mi van. Látnod kell rajta, hogy megteszi a tőle telhető maximumot a problémád miatt. A kiégett orvosok sokkal kisebb valószínűséggel tudnak segíteni.

Én nem szakrendelőben vagyok, szóval sajna nem ismerek egyet se, de az a hír járja, hogy a Semmelweis Egyetem I. Nőgyógyászati Klinika a legjobb. Ha van lehetőséged Pestre jönni, vagy ott laksz, itt érdeklődj. Elvileg beutaló sem kell, de nézd meg a honlapjukon.

2015. dec. 9. 23:15
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :)

Első: nem az a baj, hogy a kezelés után nem csinált semmit, hanem hogy szinte látatlanba kezdett el kezelni!

Úgy gondolom, először ki kell vizsgálni, mi okozza a bajt, ha fizikai eltérés nincs, jöhet a hormon....

Második: mindenképpen felkeresem az általad ajánlott rendelést, köszönöm!

2015. dec. 10. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!