Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nagyon görcsöl a hasam amikor...

Nagyon görcsöl a hasam amikor menstruálok. Gyakran az ájulás kerülget, fel semtudok állni, étvágytalanság. Csajok nektek ilyesmi? Esetleg valami "tipp" az enyhébb görcsökért?

Figyelt kérdés
2010. márc. 21. 18:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nekem is nagyon erős görcseim szoktak lenni, olyankor én sem tudok szinte egyenesen állni sem...Nekem a cataflam segít, de csak akkor hatékony, ha időben veszem be. Vagyis nem akkor, ha már erősen jelentkeznek a görcsök, mert kell egy bő fél óra vagy több, hogy hatni kezdjen. Ha már kicsit is érzem, hogy jönni fognak a görcsök, akkor már beveszek egy szemet. Ha elmész egy nőgyógyászhoz, szerintem ő is tud a számodra valamilyen görcsoldót javasolni. Vagy a fentieket tudod még megpróbálni.
2010. márc. 25. 18:22
 12/19 anonim ***** válasza:
Cickafarktea? 1 csésze :) Megszünteti a menstruációs görcsöket :) Próbáld ki, de maximum heti 1 csészével!
2010. márc. 25. 19:24
 13/19 anonim válasza:

Ènis igyvagyok vele 2-3 éve, pedig már 7 éve menstruálok, elötte semmi gond nemvolt!

Èn pl. ilyenkor a fájdalom elsö jelénél veszek be egy gyogyszert, és nekiálok takaritani vagy valami fizikai munkát csinálni. Az eltereli a figyelmem, mer ha lefekszek csak a fájdalmon jár az eszem. :S ( a barátnömnek is bejött ez a modszer, egy probát megér ;) )

2010. márc. 25. 19:25
 14/19 anonim válasza:
Nekem is mindig ez a problémám.Csak annyit tudok javasolni, hogy vegyél be ilyenkor görcsoldót és mozogj.A mozgás segít.Ne gondolj a fájdalomra, mert akkor annál jobban fog fájni.
2010. márc. 25. 20:56
 15/19 anonim válasza:
Cickafarkfű tea rmek görcsoldó! még a tornázást ajánlom feküdj le a földre és a popsidat emelgesd nyújtózkodj hintáztasd magadat
2010. márc. 25. 22:15
 16/19 anonim ***** válasza:

Az egyik legerőssebb fájdalomcsillapító az appranax, én azt szedtem. Bár azt is úgy érdemes szedni, hogy a görcsök előtt pár órával be kell venni, egyébként nálam elfajultak a dolgok... Viszont nem tudom csak nálam volt ez így, de erős nyugtató hatása volt. Én sose tudtam, mikor fog megjönni, melyik nap, de mindig hajnali 5kor kezdődött, felkeltem, ettem, bevettem a gyógyszert, 6ig szenvedtem, és visszaaludtam. Aznap leglalábbis délelőtt semmit nem csináltam.

Igen, a régi "szép" egyetemi évek.

Most már egyrészt nem tehetném ezt meg havonta egyszer, másrészt már nem szedtem, mert fogamzásgátlót szedek, és úgy döntöttem nem mérgezem kétféle gyógyszerrel magamat. Szerencsére a fogamzásgátló enyhítette a görcseimet, bár még mindig szenvedek velük rendesen. Viszont, mivel tényleg erős a gyógyszer, orvos írja fel, vény nélkül nem kapható.

2010. márc. 25. 23:07
 17/19 anonim ***** válasza:
meristin.
2010. márc. 26. 14:09
 18/19 anonim ***** válasza:

Aznap ne menj sehova,ne végezz otthon semmi megerőltetőt.

Nyiss ablakot és feküdj az ágyban,mindig legyen melletted víz és szőlőcukor.

Ha már nem kívánod,akkor egyél belőle...Ugyanis ez szívódik fel a leggyorsabban és kerül a véráramba,így jut elég glükóz az agyadba is.

És Cataflam...Már a menstruáció megkezdése előtt is kezdd el szedni (nekem ezt mondta a nőgyógyász),tehát amikor érzed a görcsöket...és tudod,hogy kb. 2 nap múlva megjön.

Ha érzed az ájulás tüntetét,akkor pedig kezdd el a fejedet lefelé nyomni a kezeddel,de közben fejedet is nyomd felfelé...tehát ellentnyomsz :-DD

Sokat igyál,és pihengess!

Nekem az első két nap rossz....

Gyakran ájulok el,úgyhogy már van tapasztalatom :-DD

2010. márc. 31. 11:21
 19/19 Janiki válasza:

CICKAFARK (Achillea millefolium)

A cickafark olyan gyógynövény, amely nem hiányozhat

életünkből. Jóllehet sok súlyos betegség esetén a legjobb

segítőnk, elsősorban mégis a nők számára fontos. Nem lehet

elégszer elmondani ezt. Kneipp tisztelendő így vélekedik róla:

„Nagyon sok bajtól megkímélnék magukat a nők, ha néha a

cickafarkfűhöz folyamodnának." Akár fiatal lányról van szó, aki

hajlamos arra, hogy rendszertelenül menstruál, akár idősebb

asszonyról, aki a változás éveinek közepén tart, esetleg ezt az

időszakot már át is lépte, nagyon fontos mindenkinek, fiatalnak

és öregnek, hogy alkalmasint megigyon egy-egy csésze cickafarkfű-teát. Minden szempontból a lehető legkedvezőbben

befolyásolja a női medence szerveit, úgyhogy a lányok-asszonyok egészségük érdekében nem is tehetnek hasznosabb

dolgot, mint hogy erdőn-mezőn jártukban egy nyaláb friss

cickafarkfüvet szednek. Legelőkön, utak mentén, erdőszéleken

és a gabonaföldek szélén tömegesen fordul elő. Virágjának

színe a fehértől rózsaszínbe hajló és a napon fanyar illatot

áraszt. Egyáltalában ajánlatos a virágból erős napsütésben

szedni, mert ilyenkor a legtöbb benne az illóolaj és ezáltal a gyógyhatás is növekszik. Ismerek

egy fiatal gazdaasszonyt, akiről egyszer csak elterjedt, hogy altesti rákja van. Kobaltbesugárzást kapott. A hozzátartozóinak az orvosok elárulták, hogy a betegsége

gyógyíthatatlan

maria_treben___egeszseg_isten_patikajabol

2013. máj. 24. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!