Nagyon görcsöl a hasam amikor menstruálok. Gyakran az ájulás kerülget, fel semtudok állni, étvágytalanság. Csajok nektek ilyesmi? Esetleg valami "tipp" az enyhébb görcsökért?
Ènis igyvagyok vele 2-3 éve, pedig már 7 éve menstruálok, elötte semmi gond nemvolt!
Èn pl. ilyenkor a fájdalom elsö jelénél veszek be egy gyogyszert, és nekiálok takaritani vagy valami fizikai munkát csinálni. Az eltereli a figyelmem, mer ha lefekszek csak a fájdalmon jár az eszem. :S ( a barátnömnek is bejött ez a modszer, egy probát megér ;) )
Az egyik legerőssebb fájdalomcsillapító az appranax, én azt szedtem. Bár azt is úgy érdemes szedni, hogy a görcsök előtt pár órával be kell venni, egyébként nálam elfajultak a dolgok... Viszont nem tudom csak nálam volt ez így, de erős nyugtató hatása volt. Én sose tudtam, mikor fog megjönni, melyik nap, de mindig hajnali 5kor kezdődött, felkeltem, ettem, bevettem a gyógyszert, 6ig szenvedtem, és visszaaludtam. Aznap leglalábbis délelőtt semmit nem csináltam.
Igen, a régi "szép" egyetemi évek.
Most már egyrészt nem tehetném ezt meg havonta egyszer, másrészt már nem szedtem, mert fogamzásgátlót szedek, és úgy döntöttem nem mérgezem kétféle gyógyszerrel magamat. Szerencsére a fogamzásgátló enyhítette a görcseimet, bár még mindig szenvedek velük rendesen. Viszont, mivel tényleg erős a gyógyszer, orvos írja fel, vény nélkül nem kapható.
Aznap ne menj sehova,ne végezz otthon semmi megerőltetőt.
Nyiss ablakot és feküdj az ágyban,mindig legyen melletted víz és szőlőcukor.
Ha már nem kívánod,akkor egyél belőle...Ugyanis ez szívódik fel a leggyorsabban és kerül a véráramba,így jut elég glükóz az agyadba is.
És Cataflam...Már a menstruáció megkezdése előtt is kezdd el szedni (nekem ezt mondta a nőgyógyász),tehát amikor érzed a görcsöket...és tudod,hogy kb. 2 nap múlva megjön.
Ha érzed az ájulás tüntetét,akkor pedig kezdd el a fejedet lefelé nyomni a kezeddel,de közben fejedet is nyomd felfelé...tehát ellentnyomsz :-DD
Sokat igyál,és pihengess!
Nekem az első két nap rossz....
Gyakran ájulok el,úgyhogy már van tapasztalatom :-DD
CICKAFARK (Achillea millefolium)
A cickafark olyan gyógynövény, amely nem hiányozhat
életünkből. Jóllehet sok súlyos betegség esetén a legjobb
segítőnk, elsősorban mégis a nők számára fontos. Nem lehet
elégszer elmondani ezt. Kneipp tisztelendő így vélekedik róla:
„Nagyon sok bajtól megkímélnék magukat a nők, ha néha a
cickafarkfűhöz folyamodnának." Akár fiatal lányról van szó, aki
hajlamos arra, hogy rendszertelenül menstruál, akár idősebb
asszonyról, aki a változás éveinek közepén tart, esetleg ezt az
időszakot már át is lépte, nagyon fontos mindenkinek, fiatalnak
és öregnek, hogy alkalmasint megigyon egy-egy csésze cickafarkfű-teát. Minden szempontból a lehető legkedvezőbben
befolyásolja a női medence szerveit, úgyhogy a lányok-asszonyok egészségük érdekében nem is tehetnek hasznosabb
dolgot, mint hogy erdőn-mezőn jártukban egy nyaláb friss
cickafarkfüvet szednek. Legelőkön, utak mentén, erdőszéleken
és a gabonaföldek szélén tömegesen fordul elő. Virágjának
színe a fehértől rózsaszínbe hajló és a napon fanyar illatot
áraszt. Egyáltalában ajánlatos a virágból erős napsütésben
szedni, mert ilyenkor a legtöbb benne az illóolaj és ezáltal a gyógyhatás is növekszik. Ismerek
egy fiatal gazdaasszonyt, akiről egyszer csak elterjedt, hogy altesti rákja van. Kobaltbesugárzást kapott. A hozzátartozóinak az orvosok elárulták, hogy a betegsége
gyógyíthatatlan
maria_treben___egeszseg_isten_patikajabol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!