Normális, h ennyit eszek? 14/L
- Reggel iszom 3 dl kakaót és egy szelet sütit/banánt,
- iskolában semmit nem eszek, bár van, hogy viszek magammal egy téli szalámis szendvicset,
- ebédre eszek valamilyen levest és második fogást, mint pl. tésztát sajttal, tejföllel, vagy hasonlók, innivaló hozzá szörp/gyümölcslé/tea,
- a délután folyamán iszom 6 dl kakaót,
- vacsorára vajas/májkrémes kenyeret eszem zöldségekkel,
- utána fogyasztok még gyümölcsöket, mint pl. almát, banánt,
- később pedig iszom még 6 dl kakaót (egyszerűen éhgyomorra nem vagyok képes elaludni, ha pedig mégis, rosszakat álmodom).
20.4 a BMI-m, tehát elvileg "ideális" testsúlyom van, és tény, hogy nem étkezem a legegészségesebben, és széles csípőm van, és az is igaz, hogy nincsenek vékony combjaim és darázsderekam, ugyanakkor azt sem lehetne rámfogni, hogy túlsúlyos vagyok, vagy hogy két pofára tömöm a chips-et magamba.
Ez így kb. 5-6000 kalória, de én azt hallottam, hogy 3-4000 lenne a jó, viszont én, ha egy nap 5000 kalóriánál kevesebbet eszem, fáj a fejem, és szédülök, tehát nem tudok ennél kevesebbet enni. ://
Kicsit sok a kakaó, de pl. a fehérje kifejezetten fontos - tudomásom szerint -, és a kakaóporban is vannak vitaminok.
Sokat mozgok, minden nap 1 órát görkorcsolyázom, és minden nap van a suliban ugye egy 45 perces testnevelés-óra.
Állítólag még magasabb leszek kb. 3 cm-rel.
Minden nap iszom 1 multivitaminos pezsgőtsblettát, ami a napi vitaminszükséglet 50%-át fedezi.
Ezek alapján nagyon sokat eszem? ://
Szerintem alapvetően nem eszel sokat, csak a kakaó az, ami rohadt sok. Különben látszik nem nagyon értesz a kalóriaszámláláshoz, most így gyorsan tippelgetve kiszámolva is "csak" 3000 körül van. Amúgy nem jól tudod, a normális kalóriabevitel nők esetében 1800-2200 kcal között van, persze függ az életkortól és testtömegtől.
A fehérje tényleg fontos, de inkább csirkével, túróval, joghurttal bevíve. Ez a tejmennyiség nagyon brutálisan sok, jó lenne, ha lecsökkentenéd maximum napi két bögrére, mert hosszútávon nem vezet jóra.
Hát tényleg nem értek a kalóriaszámláláshoz. : D
Megpróbálok kevesebb kakaót inni, de kicsit nehéz lesz, mert már 12 éve ez a (z egyik) kedvenc italom, amúgy Nesquik kakaóporból iszom. : D
Amúgy ez tényleg kevés tápanyag? Hát ez még meg sem fordult a fejemben. : O Szerintetek miből kéne többet ennem? : O
1. vagyok.
Ez a Nesquik meg társai nagyon szennyek, azt hittem, legalább valami jó holland kakaóporból készült kakaót iszol, akkor megérteném, miért szereted ennyire. Ezt is jó lenne szerintem, ha lecserélnéd valami minőségesebbre, vagy ha nem is cseréled le, legalább próbálj ki valami jobbat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!