Mennyi hálapénzt illik adni egy nőgyógyászati műtét után?
Én egy sajnálatos eset miatt kerültem tavaly ősszel műtőbe.
A terhességem 10. hetében a kisbabánk úgy döntött, nem vagyok méltó arra, hogy az édesanyja legyek, és hatalmas fájdalmakkal tudatta ezt velem.
Mivel nem távozott, műszeresen fejezték be a terhességemet.
Orvosom akkor 60.000 Ft-ot kapott.
Azóta ismét várandós vagyok. :-)
A hálapénz korrupció. Ritka ui. az az eset, hogy az elégedett beteg a kezelés után örökre mondjuk Ausztráliába települ, és soha többet nem lesz betege annak az orvosnak. Ez az utólagossághoz tartozó megjegyzésem.
Egyébként az orvosi hivatást olyan közbizalomnak kell öveznie, amit a hálapénz elterjedt szokása aláás. Neeem, nem, az orvos nem "a piacról él"! Ha nem fogadja el, akkor azt méltányolnia kell a betegnek, nem pedig kétségbe esve mindenféle trükkös módon megpróbálni rákényszeríteni a pénzt. Sejthető, hogy azért beszélek így, mert orvos vagyok, aki nem fogad el hálapénzt. Mint ilyen nap mint nap látom a káros következményeit.
Szóval, ha már egészségügyi ellátórendszerünk az ingyenességgel így el lett baxva, akkor a magas morális nívó alapkövetelmény, és ez nem egyeztethető össze a hálapénzzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!