Ez nagyon nagy butaság lenne? (nőgyógyász)
Előre kérek mindenkit, hogy ha egy mód van rá ne csesszen le mert nagyon rémisztő ez nekem.
Szóval az a helyzet, hogy 20 éves lány vagyok. Nincs barátom, nem élek nemi életet és nincs semmi problémám.
És nem járok nőgyógyászhoz. Tudom, hogy fontos és el is akarok majd járni, de: kövér vagyok és így nem merek menni!
Alacsony vagyok és ehhez majdnem 100 kg!
Arra gondoltam diétával és edzéssel lefogyok és csak akkor megyek. Így egyszerűen nem merek, nem akarok. :(
Szerintetek nagyon nagy baj lenne? Nincs semmilyen problémám, nincs pasim a menstruációm is rendben van.
Ja és ha 20-22 évesen megy el valaki a nőgyógyászhoz (magán rendelésre) akkor ott fogják tudni, hogy én eddig nem jártam? Mit mondjak miért? Vagy nagyon le fognak ezért ordítani, hogy mit képzelek miért nem voltam?
Most én ott nem akarom ecsetelni, hogy hájasan nem mertem megjelenni előttük meg egy pasinak se merem szét tenni a lábam így stb.
leordítani nem fognak. esetleg mondják, hogy ezentúl érdemes legalább az éves rákszűrésre elmenni.
szerintem butaság, hogy túlsúlyosan nem akarsz elmenni. az orvost nem ez érdekli. illetve csak akkor érdekelné, ha a túlsúlyoddal kapcsolatban kialakult volna menstruációs zavar, de ahogy írtad a menszesszel minden rendben, szóval ez nem áll fenn.
menj el most nyugodtan, ne halogasd.
ez a te érdeked is. :)
176 cm és ehhez nálad nehezebb vagyok (házas, gyerekkel). De minden évben elmegyek a rákszűrésre minimum (ha közben bármi panaszom van, amiatt is). Hidd el, nincs miért szégyenkezned, ha tiszta, ápolt nő vagy. Nyugodtan menj el a rákszűrésre, ez a saját érdeked.
Mindenkinek van egy első látogatása az orvosnál, amikor még bizonytalan, nem tudja, mi hogyan zajlik ott, ismeretlen a helyzet, az eszközök. Ezt bármelyik orvos nyilvánvalóan észreveszi, kár is titkolni, ez sem ciki. Ja, és senkinek nincs joga ordítozni veled, sem magánrendelésen, sem az sztk-ban (nem is szoktak). Még valami fontos: egyetlen percig se hidd, hogy nőgyógyászhoz csak modellalkatú nők járnak/járhatnak. Vállald magad bátran olyannak, amilyen éppen vagy!
Tudnád hány túlsúlyos ember jár nőgyógyászhoz...Szerintem ez egyáltalán nem gáz. Nem fognak semmit mondani. És az miatt sem, hogy eddig nem mentél. Vannak ennél sokkal rosszabb dolgok is. Pl van aki nem szokott előtte mosakodni... Volt már olyan is, hogy sz@ros volt a nő segge, vagy éppen 1 WC-papír darabka volt ráragadva. A szagokról ne is beszéljünk. (Ez munkahelyi tapasztalat)
Szóval a lényeg: nyugodtan mehetsz dokihoz, nem lesz semmi gáz, nem fognak beszólni. Nem azért vannak ott, hogy ítélkezzenek feletted.
Ha normális az orvos (és ragadt rá vmi pszichológiai alapfogalmak és kommunikáció órán:DD), akkor nem fog leordítani ezért. Vszínűleg megjegyzi, hogy ilyen korban érdemes évente rákszűrésre menni, a saját érdekedben:)
De amiatt, hogy túlsúlyos vagy, ne érezd kellemetlenül magad az orvosnál. Az az ember azért választotta ezt a pályát, mert másoknak szeretne segíteni, nem azért, hogy kiröhögje/kicikizze őket, vagy esetleg modell lányok punciját nézegesse:)
Jó dolog, hogy szeretnél diétázni, de nem kell megvárnod míg lefogysz, nyugodtan menj el így is:)
Ha esetleg férfiak előtt nagyon szégyenlős vagy, kereshetnél nő nemű nőgyógyászt is:)
És tényleg csak az első alkalom szörnyű... Aztán rájössz, hogy nem is annyira vészes, csak túl kell esni rajta:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!