Hüvelygomba lenne, vagy mi ez? Félek orvoshoz menni, anyukámnak meg nem merem elmondani.16L
Egy hónapja kezdődött kb a viszketés. Kezdetben nem volt olyan intenzív, de két hete kb nagyon borzasztó. Pár napja meg ilyen vizeletszerű, átlátszó folyásom van, aminek a szaga leginkább az élesztőéhez hasonlít. Tükörben megnéztem a 'micsodámat' és a kisajak körül végig ilyen pirosas-fehér pattanásszerű pöttyök vannak. Csak remélni tudom, hogy ezek valamilyen gombás vagy bakteriális fertőzés tünetei, és nem valami komolyabbé, bár ez sem valami jó!
Anyukámnak nem merek erről beszélni, pedig ideje lenne, mert nem akarom tovább halogatni a dolgot, el kéne mennem a nőgyógyászhoz. De még soha nem voltam, és nagyon félek! Előre kell időpontot kérni? Mennyibe kerül egy kivizsgálás? Mit fog majd velem csinálni a doki?
Meg hogy mondjam el anyukámnak? Ő azt hiszi, még szűz vagyok, igaz az ilyen fertőzéseket máshonnan is el lehet kapni.De akkor is! Ezután olyan furán nézne majd rám...
És akkor a barátomat is kezeltetni kell majd? Gumival próbáltunk lefeküdni a múlt héten, de nagyon fájt, meg szúrt, így inkább kivette. Azelőtt meg gumi nélkül tette be, de akkor is nagyon fájt. Lehet az is emiatt? Így tuti ő is megfertőződött. Egy férfinek milyen tünetei lehetnek?
Valaki segítsen nekem de gyorsan! Mert annyira félek, már reszketek! Szinte undorodom magamtól, szégyenlem magam!
1. Igen valószínü a gombás fertözés, mindenképpen mejn orvoshoz. Márcsak azért is, mert a barátodat is kell kezelni, mivel egymást fertözitek oda-vissza.
2. Orvoshoz kell idöpontot kérni, de anyukád nem sükséges ehhez. Ha mégis vele mennél, akkor sem lehet benn a vizsgálatnál, és az eredményt sem mondhatja el neki az orvos.
3. Ha a barátod gumi nélkül "beteszi", akkor elég hamar terhes leszel, a fertözésekröl nem is szólva. Ha meg a szex fáj, akkor valamit nagyon nem jól csináltok, minimum nem vagy elég nedves.
4. A nögyógyászati vizsgálat meg nem olyan rettenetes, ha gondolod, hogy neked úgy jobb, akkor nöi orvost keress.
Ne szégyenkezz és főleg ne undorodj magadtól!
A tünetek alapján nagy baj nincs, de mindenképp kezelni kell a problémát. Bátran beszélj anyukáddal, hogy női gondod van és legyen szíves kísérjen el a nőgyógyászhoz. Egyedül is elmehetsz, a lényeg, hogy menj!
Ott meg fog vizsgálni az orvos, ami fájdalommal egyáltalán nem jár. Picit kellemetlen, hogy ott lent vizsgálódik, de neki ez a dolga, ezt tanulta, nem kell szégyenkezned. Én fiatal koromban női orvost választottam és így nem volt olyan vészes.
Nem kell fizetni. Sok helyen időpont sem kell, csak elmész és kivárod a sorodat. Kérlek egy pict azért hadd dorgáljalak meg...
1. 1 hónapig nem halogatunk semmilyen fertőzést, mert feljebb mehet, ha éppen nem gomba...
2. Ha látod, hogy gáz van és fertőzést kaptál, akkor mégis mi a fészkes fenének élsz nemi életet a pároddal, pláne gumi nélkül?! Azért, hogy ő is mefertőződjön? Majd utána ping pongban visszaadja neked? Aki nem életet kezd, ezt azért tudnia kéne! Most már nagyon sok minden fent van az interneten. Tessék tájékozódni, ha otthon erről nem beszéltek!
3. Igen a barátodnak is kell gyógyszer, mert gondatlanok voltatok.
4. Nem ő tőle kaphattad, fertőzött partner nélkül is lehet fertőzést összeszedni. A gomba és egyes bakteriális fertőzések nem kizárólag nemi úton terjednek. (természetesen úgy is terjedhetnek)
5. Nemi élet előtt nagyon fontos a higiénia. Előtte fürdés, utána azonnal kimenni pisilni, és utána is lefürödni. A párod keze is legyen tiszta, ha hozzád nyúl! Petting előtt is kötelező a kézmosás!
6. A közösülés közben fájdalom a fertőzéstől van, azt kell kikezelni mihamarabb.
7. Ne az orvostól félj, hanem a betegségtől. Az orvosi vizsgálat nem okoz fájdalmat, kicsit kellemetlen lehet, ha gyulladásban vagy.
8. Nem undorodni kell, hanem elmenni orvoshoz és kikezeltetni. Más nővel is előfordul, erre való a nőgyógyász.
9. A férfi lehet tünetmenetes, de mégis fertőzött. Ugyanúgy ki kell kezelni ennek ellenére. Ezt is tudni kell, mert fontos info!
Szóval szedd össze magad és menj el a szakrendelésre. Taj és lakcím kártya kelleni fog. A területileg illetékes kórházba, vagy rendelőbe menj. A magán drága, de ha van pénzed rá, mehetsz oda is. Ott viszont időpont kell, de szólj hogy sürgős, ne hetekre adjanak időpontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!