Menstruáció előtt nagyon magas vérnyomás?
Hú de jó, hogy rátaláltam a kérdésedre! Már aggódtam, hogy valami marslakó vagyok, ezért szenvedek egyedül ettől a problémától.Most látom, mégsem egyedül...
Hány éves vagy és mikor vetted észre ezt a tünetet?
Én 40 vagyok, de már régóta, évek óta ingadozik a vérnyomásom, bár nem megy túl magasra, de már több éve szedek béta blokkolót, ami arra lenne hivatott, hogy karban tartsa a vérnyomásomat és nekem néha a szivem is rendetlenkedik.Azóta rászántam az időt és kifigyeltem, hogy a menstruációs ciklussal van összefüggésben a vérnyomás ingadozásom.Mensi előtti napokban felmegy kb 160/90-ig és rá se hederít a gyógyszerre, tehát a béta blokkoló nem befolyásolja.Sajnos mensi alatt a szívritmuszavaraim is gyakoribbá válnak, bár állítólag a szivem egészséges.Egyik orvos küldözget a másikhoz "fociznak" velem.A házidoki elküldött nődokihoz, mert kiakartam eszközölni, hogy hormonra csináljanak vérvételt.Nődoki megvizsgált, semmi bajt nem talált, azt mondta ő ehhez nem ért, szerinte nem lehet nőgyógyászati oka, ő úgy tudja, mensi idején lefelé kellene a vérnyomásnak menni!Kérdeztem tőle, menjek-e endokrinológiára?Erre visszaküldött házidokihoz.
Egyik se normális!
Nem szeretném, ha állandósulna a magas vérnyomásom, vagy kárt tenne az érrendszerben és azért a hormonháztartás sem mindegy milyen, hiszen sok mindent befolyásol. Nekem szerencsére van egy laborbeutalóm, úgyhogy egyenlőre elmegyek sima vérvételre, aztán majd látjuk, mit mutat..Közben meg megpróbálok eljutni egyéb kerülő úton arra a nyamvadt hormonvizsgálatra!Én nyugtató taakeveréket iszom néha, meg citromfűteát plusz szedek magnéziumot.Nem fog szerintem annál feljebb menni.Inkább arra van esély, hogy ha sok évig kezeletlen marad, mármint a valós oka, akkor állandósulhat ez a magasabb érték.
Mióta szeded a Premens bogyót? Azt tudni kell, hogy a gyógynövényalapú készítmények/taák lassabban fejtik ki a hatásukat, hónapok múlva általában..
"Azaz a ver nem teljesen kifele folyt hanem vissza a hasüregbe,igy ezaltal jott vissza kesobb.."
Ezt hívják endometriózisnak, nem?Mondott ilyet az orvos?
Engem is érint a dolog sajnos, és én is azt hittem,hogy ez egy ritka probléma.
Az orvosok csak széttárják a karukat, mert a fáma szerint ilyenkor alacsonyabbnak kéne lennie.
De hát nincs két egyforma ember. Nekem már mensi előtt másfél héttel megjelennek a tünetek. Szédülés, vérnyomás ingadozás a normáltól akár a 160/100-as értékig de ez már közvetlenül előtte lévő napon.
Szerintem ez egyrészt hormonális dolog, ami okozza többek közt az ingerlékenységet és a fejfájást is. Plusz, ahogy mondták a szervezet vizet tart vissza, ami megterhelheti a keringést.
Nem volt esetleg vérnyomásbeteg a családban? Szedsz-e fogamzásgátlót? Szorongó típus vagy?
Mert ezek is hajlamosíthatnak rá, hogy a hormonváltozásokra érzékenyebben reagáljon a szervezeted.
Vezess otthon vérnyomásnaplót egy hónapig, ,abból egyértelműen le tudod szűrni, köze van-e a ciklusodhoz, és úgy menj a nőgyógyászhoz.
Ha erre jársz,érdekelne, megoldódott-e a helyzeted. :)
Van valami fejlemény ?
En voltam nőgyógyaszati vervételen.Az rendben van teljesen.Tehat elvileg a hormonjaim rendben vannak.A tesztoszteron picit alacsonyabb de a doki nem mondott ra semmit.Viszont talalt egy kicsi miomat az viszont allitolag hormonzavartol szokott lenni.Hat nem erzem hogy elörebb lennek.Mar teljwsen vernyomasfobias lettem folyton merem.es szorongok miatta.Multkor mensi 3.napjan 180/110 volt.Igaz ratehetett hogy beparaztam.gyogyszer nem vitte le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!