Antibiotikum miatt késhet csak a menstrációm?
ez már a 2. nap hogy nem jött nem
az antibiotikumot se szedtem sokáig. a felírt 16 szem helyett csak 9et ettem meg
Nézd, ha éltél nemi életet, akkor a terhesség nem zárható ki, csinálj tesztet.
De 2 nap késés miatt azért még nem mennék falnak. Bármikor csak úgy akár ki is maradhat egy hónapban, 2 nap késés meg semmi, akár megjöhet 1 hét múlva is.
Szia!
Én is antibiotikumot szedtem, 5 napot késett a menstruációm.
Talán ha leírod, hogy miért és milyen gyógyszert szedtél, többet lehetne mondani. Az is lényeges szempont, hogy szedsz-e fogamzásgátlót, vagy egyébként rendszeres-e a ciklusod.
Utóbbi esetben benne van a pakliban a teherbeesés is, mert hatástalanná teheti a fogamzásgátlót, becsúszhat a baba. De ha nem is terhesség van mögötte, akkor is mást jelenthet, ha nem pontos a vérzésed. Ha az emésztésedet gajra vágta, az is gond lehet és növelhette a teherbeesés esélyét.
Ha nem szedsz gyógyszert, 2 nap csúszás még nem a világ vége, nem gép vagy. Akár az antibiotikum hatása is lehet, de befolyásolhatja a betegség is a ciklust. Ha egy hetet késne, csinálj egy tesztet.
És legközelebb szedd be tényleg az összes felírt antibiotikumot, mert nem viccből írták fel úgy. :)
Ospamox 1000mg-t szedtem.
a vége az lett hogy 3 napot késett a menstruációm. terhes nem lettem, valószínű hogy gyengíthette az antibiotikum a fogamzásgátló hatását, de hányás meg hasmenés nem volt közbe.
utólag ha valaki antibiotikumot vagy más gyógyszert szed egyidejűleg a fogamzásgátó mellett, fontos hogy olvassa el rendesen a betegtájékoztatókat és óvszert mindenképp használjon.
jobb megelőzni a bajt. ártani nem fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!