Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mellfájdalom a hormonok miatt?

Mellfájdalom a hormonok miatt?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok, 4 éve menstruálok, de eddig mindig összevissza volt (valamikor a 24., valamikor a 36. napon jött meg). Most szeptember 11-én jött meg, és következőnek okt 11-én. Ez furcsa, hogy mindkét hónapban 11-én jöjjön meg. Amikor szeptemberben megjött, akkor pár percig fájtak a melleim, aztán kényelmesebb melltartót vettem fel, pici idő múlva el is múlt. De a nap későbbi szakaszában is fájt, az is nagyon rövid ideig, és enyhén. Az ezután következő napokban (máig is) néha van olyan, hogy pár másodperces (leggyakrabban 1-2 másodperc) enyhe mellfájdalmam van a nap különböző pontjaiban, de mindig máshogy. Valamikor a bal, valamikor a jobb fáj, de a bal gyakrabban. Azt olvastam itt, hogy a növekedéstől is van, csak eddig még nem fájt, pedig nőtt. De tényleg enyhe és 1-2 másodpercesek, vagy még az 1 másodpercet sem éri el. Leggyakrabban a felső része szokott.

Csomót nem találok, se semmi egyebet.

Lehet, hogy azért van ez, mert most döntött úgy a menstruációm, hogy pontosabb legyen, vagy egy plusz hormonlöket jött rám? Mert előtte nyugodt voltam, a menstruáció is fájdalommentes volt, de pár hónapja már hasi görcs is szokott lenni, és már nem tudom annyira tartani a nyugodtságomat, mint korábban. A pattanásaim is sűrűbb időközönként jönnek.

Vagy most nagyobb mértékben nő, mint korábban? Mert a legkisebb melltartó méret jó rám, és az utóbbi időkben vettem észre, hogy nagyobb, mint a korábbi 2-3 évben volt. 11 éves korom körül a lábam fájt nagyon sokszor, állítólag a növekedés miatt, de azóta nem fáj. Most viszont magasságilag alig növök.

2015. okt. 19. 16:23
 1/2 anonim válasza:
Szerintem attól fáj, hogy nő. Mikor az én mellem fáj éreztem én is hasonló pici fájásokat, sőt, nekem a mensim előtt is fájdogál. De ez természetes, ne aggódj emiatt! :)
2015. dec. 15. 17:24
 2/2 anonim válasza:
* nőtt (a fáj helyett)
2015. dec. 15. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!