(LÁNYOK. NŐK) ha valaki még szűz akkor a tampon (többi lent)?
Ha valaki még szűz akkor a tampon felhelyezése az mennyire fáj?És lehet tőle vlmilyen mérgezést kapni?(ezt csak hallottam)
És nehéz fölrakni?Rosszat okoz vagy semmi bajom/tünetem nem lesz?
Üdv:egy tizenéves lány
En 1x megpróbáltam, de mivel ugy voltam vele, hogy annyira nem akarok mégse vízbe menni ( nyár, Balaton) ezért inkabb hagyagoltam :D
A lényeg, hogy tiszta kézzel nyúlik hozza es helyezd fel es legkésőbb 4 óránként cseréld
Ha jól rakod fel ( nem érzed, hogy ott van), akkor semmi bajod nem lesz :)
Koszi.de azt nem tudja valaki veretlenul hogy mennyire faj?mert nekem ez eleg fontos hiszen heti 5 viziedzesem van es minden 2. Heten meccs...
Elore is koszonom
Amikor harmadszor jött meg, akkor használtam először tampont, mivel pont nyaralni voltunk. Legkisebb méretet vettem, semmi gondom nem volt vele. Persze elsőre még beletelt némi időbe, mire fel tudtam tenni, de két nap után már tök rutinos voltam. Gyakorlat kérdése az egész.
Ha szűz vagy, akkor is simán fel kell mennie, mivel a szűzhártya (már ha van, mert azért a nők elég nagy részének ki sem fejlődik, vagy már korábban leszakad, észrevétlenül akár) nem egy merev valami, és simán átmegy ott a tampon. Nyugi, nem lesz semmi bajod :)
Bajod nem lesz tőle, csak be kell tartani a szükséges szabályokat: alapos kézmosás felrakás előtt és után, megfelelő időközönként cserélni kell. De a leírásban minden ott van, érdemes legalább egyszer elolvasni, főleg, ha először használsz tampont.
Ott írnak a toxikus sokk szindrómáról, ami tényleg egy létező dolog, de rohadt ritka egyrészt, másrészt a higiénés előírások betartásával meg is előzhető.
16 éve használok tampont, sosem volt vele semmi bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!