Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit fog felírni a nőgyógyász...

Mit fog felírni a nőgyógyász vagy hogy fogja kezelni a PCO-t?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvastam, hogy fogamzásgátlót szoktak írni. De mi van, ha nekem rögösödésre van hajlamom (jelenleg ez is kivizsgálás alatt van) és tabit amúgy sem vagyok hajlandó szedni?

2015. okt. 8. 12:02
 1/3 A kérdező kommentje:
Endokrinológushoz is megyek, ő mit fog csinálni?
2015. okt. 8. 12:02
 2/3 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg! értelmes orvos nem ír fel fogi gátlót PCO szindrómára. Ha beigazolódik tehát az LH/FSH arányod nem jó esetleg jön hozzá inzulinrezisztencia akkor meghatározott szénhidráttartalmú diéta + testmozgás + esetleg az inzulinrezisztenciától függően metformint kell szedni

[link]

Itt találsz pár dolgot. Az is lehet "csak" cisztás a petefészked de nincs hozzá endokrinológiai tünet. Ebben az esetben "csak" PCO-d van nem PCO-szindrómád (PCOS)

Ez esetben lehet írnának fogi gátlót de ha valóban rögösödésre van hajlamod nem írhat fel a doki! Különben sem megoldás az össze-vissza ciklusra a fogigátló emrt csak a tüneteket/más betegségeket fed el! Ha kérdésed van még írj privibe!

2015. okt. 8. 12:42
 3/3 anonim ***** válasza:
jah meg persze a tesztoszteron szinttől is függ a dolog! De azért hülyeség még mindig PCOS-nak felírni fogi gátlót mert sokan pl babát akarnak így
2015. okt. 8. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!