Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Méhszájsebem van, ecsetelésre...

Méhszájsebem van, ecsetelésre kell járnom. Élhetek a kezelés ideje alatt szexuális életet?

Figyelt kérdés

Lassan szeretnék lefeküdni a mostani barátommal, de nem tudom, kivárjam-e a kezelés végét, mivel az hónapokig is tarthat.

És még vmi: a hpv tesztem negatív lett, mégis vmilyen méhnyakszűrésre visszarendelt a doki, ez mi lehet? :S Eléggé tartok tőle. Elrákosodhat a méhszájseb?

2010. márc. 13. 10:52
 1/8 anonim ***** válasza:
igen a méhszájsebből simán kialakulhat rák. ezért is rendeltek vissza. és ezértis nem ajánlott a szex a barátoddal.
2010. márc. 13. 11:09
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem is van, de annyira kicsi, hogy nem kell kezelni. Nekem 2 hónapot mondott a doki, hogy nem lehet.... Már kezdek megőrülni :( Kitartás!! Szerintem ha normális a doki menj el hozzá és kérdezd meg, de nem nagyon ajánlják. Én úgy tudom, hogy ha valakinek méhszájsebe van, ott hamarabb észre lehet venni a rákos sejteket, mint akinek nincs. Szerintem nem kell izgulnod, gondolom csak biztosra akar menni a doki!
2010. márc. 13. 11:10
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem mondta a doki, hogy nem élhetek addig szexuális életet, ezért kérdezem. :S 1 cm-s, nem tudom ez milyen komolyságúnak felel meg. De ugye attól, hogy méhszájsebem van, nem biztos, hogy rákom lesz? :(
2010. márc. 13. 11:15
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Az elváltozás lényege, hogy a méhnyak csatornáját borító hengerhám és a laphám határa, ami általában a nyakcsatorna nyílásánál található, a felszín irányába húzódik, vagyis a hengerhám a méhszáj felszínére terjed. Tehát a méhszájat továbbra is borítja nyálkahártya, csak ebben az esetben nem laphám, hanem hengerhám. Ezért nem szerencsés az elváltozást sebnek titulálni, mert az tulajdonképpen hámhiányt jelentene.

(A szemléletesség kedvéért: ha a laphámot egy vászon lepedőhöz hasonlítjuk, akkor a hengerhám leginkább egy frottír törülközőhöz hasonlítana legjobban, melynek felszínét sok kicsi boholy borítja.)

Az ectropium nagyon gyakori fiatal korban, fogamzásgátló szedése mellett, visszatérő hüvelyfertőzések következtében és terhességben.

Szerencsére leggyakrabban semmilyen problémát nem okoz, azonban alkalmanként panaszok forrása is lehet.

* Mivel a hengerhám felszínét alkotó sok kis boholy mechanikai behatásokra sokkal kevésbé ellenálló, mint a laphám, szexuális aktust követően pecsételő vérzés jelentkezhet.

Ezt találtam, kb. ezt mondta nekem is a doki. Úgyhogy a méhszájseb valójában nem is seb!

Remélem ez segít egy kicsit!

2010. márc. 13. 11:30
 5/8 A kérdező kommentje:
De vmi bajom lehet attól, ha lefekszem a barátommal?
2010. márc. 13. 11:40
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem akarlak megbántani, de ha Neked fontosabb a sex, mint az egészséged akkor hajrá. Mi a párommal, már 2 hónapja bírjuk, mert előtte más okokból kórházban voltam. Szerintem az ilyen helyzetekben másképpen is meg lehet oldani a dolgokat. Tudom hogy az nem az igazi, de ha ez van..
2010. márc. 13. 12:07
 7/8 A kérdező kommentje:
És lehet, hogy a méhszájseb miatt van állandóan visszatérő hüvelygombám? Azt olvastam megnöveli a fertőzés veszélyét.
2010. márc. 13. 12:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Pontosan, és ha az van, a sex mégnagyobb bajt tud okozni, mivel ekkor alakulnak ki az ún. felszálló fertőzések, ami már a méhben is nagy galibát tud okozni.
2010. márc. 13. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!