Méhszájsebem van, ecsetelésre kell járnom. Élhetek a kezelés ideje alatt szexuális életet?
Lassan szeretnék lefeküdni a mostani barátommal, de nem tudom, kivárjam-e a kezelés végét, mivel az hónapokig is tarthat.
És még vmi: a hpv tesztem negatív lett, mégis vmilyen méhnyakszűrésre visszarendelt a doki, ez mi lehet? :S Eléggé tartok tőle. Elrákosodhat a méhszájseb?
Az elváltozás lényege, hogy a méhnyak csatornáját borító hengerhám és a laphám határa, ami általában a nyakcsatorna nyílásánál található, a felszín irányába húzódik, vagyis a hengerhám a méhszáj felszínére terjed. Tehát a méhszájat továbbra is borítja nyálkahártya, csak ebben az esetben nem laphám, hanem hengerhám. Ezért nem szerencsés az elváltozást sebnek titulálni, mert az tulajdonképpen hámhiányt jelentene.
(A szemléletesség kedvéért: ha a laphámot egy vászon lepedőhöz hasonlítjuk, akkor a hengerhám leginkább egy frottír törülközőhöz hasonlítana legjobban, melynek felszínét sok kicsi boholy borítja.)
Az ectropium nagyon gyakori fiatal korban, fogamzásgátló szedése mellett, visszatérő hüvelyfertőzések következtében és terhességben.
Szerencsére leggyakrabban semmilyen problémát nem okoz, azonban alkalmanként panaszok forrása is lehet.
* Mivel a hengerhám felszínét alkotó sok kis boholy mechanikai behatásokra sokkal kevésbé ellenálló, mint a laphám, szexuális aktust követően pecsételő vérzés jelentkezhet.
Ezt találtam, kb. ezt mondta nekem is a doki. Úgyhogy a méhszájseb valójában nem is seb!
Remélem ez segít egy kicsit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!