Mi használt nektek visszatérő hüvelygombára-kérlek aki tapasztalta írja le!?
Én is így vagyok, nekem rendszeres, azaz heti legalább egy hüvelyi protexin használatot javasoltak, de gombairtásra nem adtak semmit....
Marha érdekes, nekem az a tapasztalatom (sok orvosnál jártam már), hogy vagy csak gombairtót adnak, de nem figyelmeztetnek, hogy utána vissza kell állítani a hüvelyflórát, vagy csak tejsavas cuccokat kínálgatnak előzetes gombairtás nélkül.
Anyukám is ezzel bajlódott, neki végül szájon át szedhető gombairtót adtak, ami bevált, de a nevére sajnos nem emlékszünk. Két tabletta volt benne. Ha rájössz mi ez, ne feledkezz meg a rendszeres hüvelyi protexinről. Sok sikert, gyógyulást.
(Canesten, Betadine, Gyno pevaril nem vált be)
Mindent kipróbáltam, egy éven át szenvedtem, mire eljutottam Ujházy doki rendelésére, aki kigyógyított a dologból. De ez csak a dolog egyik oldala, sokkal fontosabb volt fejben/lelkileg helyretennem magam.
Ujházy doki Orungalt írt, 2x2 kapszulát, aztán 5 napig napi 1-2x bóraxos kúpot, 2 hónapig még heti 1x szintén a bóraxos kúpot használtam, nekem bevált, pedig előtte szedtem Dermycet, Fluconert, mindenféle kúpot, semmi nem használt.
Viszont..ami fontosabb, hogy az étrendet jó legyen és tanuld meg kezelni a stresszt! Utólag visszagondolva nekem valószínúleg az étrendem és a rendszeres stressz is rendesen hozzájárult, hogy mindig kiújuljon a gomba.
Elkezdtem követni a candida-diétát, tehát semmi cukor, édesítésre csakis eritrit, semmi fehérliszt, kizárólag tönköly és graham liszt, sovány húsok, rengeteg zöldség. Az első 2 héten tilos a gyümölcs, tej, sajt, végig tilos a gomba, élesztős termékek, érlelt sajtok, erjesztett italok (bor, sör, pezsgő) 1 hónap után jelentősen csökkent a gomba telepek száma a kenetben, plusz elkezdtem sportolni is, azzal vezettem le a stresszt.
22N
Az egész alapja a diéta. Amikor a gomba a hüvelyben megjelenik, az már következmény, azt jelenti, hogy a tápcsatornádban már végletekig elszaporodott. Ezért kell a gombát éheztetni, hogy lecsökkenjen az egész szervezetben a száma. Hiába kapsz a hüvelyi részre kezelést, ha közben ugyanúgy eteted cukorral, tejjel, liszttel a gombát, akkor ezerszer is vissza fog jönni. Amíg kap táplálékot. Előző szépen leírta, hogy mi a teendő.
Nekem a szigorú diéta látszik beválni. A tejivásra nem figyelmeztetett senki, magamtól pedig eszembe se jutott, hogy van benne tejcukor, így gyógyszeres gombairtás alatt is simán visszajött a gomba, mert figyelmetlen voltam, és kapott zabálni. Úgyhogy hajrá diéta. Kitartást, gyógyulást.
Nem használtak: micosyst. Micivag. Gynazol. Silver-q: ez fel sem oldódik.
De:
most 3 hete nincs bajom. Es ez nagy szo mert volt hogy a tablettakat mintha be se szedtem vna nem hatottak 1 napra se. És valszeg az segített, hogy:
1.) Abbahagytam a fogamzásgátlót 3 hónapja, így volt ideje kiürülni is.
2.) Lugositottam szodabikarbonaval
3.) Candida teat iszok es grapefruit seppet szedek naponta
4.) Amennyire tudtam betartottam (2 honapig) a candida diétát - most már kicsit lazábbra vettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!