Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Az baj, hogyha 3 óránál...

Az baj, hogyha 3 óránál tovább van bent a tampon? Pl.5-6 óráig?

Figyelt kérdés
Az átázáson kívül..tehát, hogy nem lesz tőle semmi bajom, hogyha bent hagyom?
2010. márc. 11. 15:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam 3 óránként cserélni, mert ha még nem telt meg, akkor kidörzsölné a hüvelyt. 5-6 óráig minden további nélkül bent lehet, ha amúgy nem ázol át!
2010. márc. 11. 15:12
 2/6 anonim ***** válasza:
én sem cserélem 3 óránként! és nem gond ha benthagyod 5-6 órán keresztül!
2010. márc. 11. 15:16
 3/6 anonim ***** válasza:

Én erős vérzésnél este is bent hagyom.

De ha gyenge a vérzésed, és nagy szivó erejű tampont tettél fel, az komoly bajokat is okozhat.

Akár méhszájsebed is lehet!

Gyenge vérzésnél ha sokáig hagytam fent, akkor nekem egy idő után elkezdett fájni.

2010. márc. 11. 15:18
 4/6 anonim válasza:
Lehet belőle baj! Nem ijesztgetni akarlak, de még a védőnő mondta Nekünk suliba, hogyha benthagyom lehet belőle gáz. Nem emlékszem mi volt pontosan, de a vér, ami már régóta bentvan, azzal lehet a baj. Tehát, ha mondjuk gyenge a vérzés, akkor lehet, de nem ajánlatos.
2010. márc. 11. 15:21
 5/6 anonim ***** válasza:
55%
Elvileg 6 óra az ajánlott maximum, de én pl. éjjelre is benn hagyom, ami ugye több, mint 6 óra. Szóval meg lehet próbálni tovább benn hagyni, de sok vérnél tanácsos gyakrabban cserélni.
2010. márc. 11. 16:23
 6/6 anonim ***** válasza:
Az a gáz vele, hogy a tampon tetején pangó vér felmarhatja a méhszájat, méhszájsebet okozhat. Nekem is a nődokim mondta. Semmiképpen nem ajánlotta az éjszakai tamponozást.
2010. márc. 13. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!