Ez normális? (menstruáció,12/l, többi lent)
Miért olyan sürgős? 😊
16 éves korodig nem kell aggódnod. Amikor a lányomét vártuk, a dokinéni azt mondta, ha beindul a cici, onnantól 1-1,5 év kb.
Ez teljesen normális.Nekem 10 éves koromban jött meg és igen utáltam még most is.És ez nem baj örülj neki ! ;)Viszont ha 16. szülinapodig nem jön meg fordulj orvoshoz
12/L ;)
Szia!
A fehér váladékot fehér folyásnak hívják.Kamaszkorban jelenik meg és a menopauzáig tart(legalább 50 éves korodig,ekkor múlik el a mensid )
A fehér folyás a hüvely tisztulását szolgálja,minden nőnek van,természetes,normális jelenség.Tisztasági betétet lehet venni és akkor a bugyid tiszta marad.
A fehér folyás színe átlátszó vagy fehér, amikor száradni kezd sárga színűvé válhat,pici szaga van.Néha több,nêha kevesebb a mennyisége.
Testileg még fejlettlen vagy ezért nincs mensid.
Tudnod kell az első pár évben a mensi kimaradozhat akár hónapokra is,rendszertelenül jöhet meg,van hogy a vártnál előbb vagy kêsőbb jön meg.Az előző\te esetedben majd a mensi első napját követően 21-28 napra várható a következő mensid.(Tehát ha szept. 1-jén jönne meg akkor szept. 22-30 között lenne a következő várható).Első pár évben sokáig 10-12 napig(ha sokáig tart azért rossz mert akkor van hogyvegy hónapban 2 alkalommal is megjön,de ez normális),vagy éppen kevés ideig 1-3 napig is eltarthat.Általában 4-7 napig tart.
Van hogy a legelső mensi inkább csak barnázás,barnás,vagy narancssárgához,rozsda színhez hasonló váladékod van és a mensi utolsó napjaiban is előfordul ez.
Tehát első pár évben sok minden előfordulhat ami normális.!
Én megértelek,nekem 11 évesen jött meg,a többieknek 11,5-12,5 évesen és csak keveseknek 13,5 évesen.Senki nem akar a többiektől fejlődés terén se lemaradni,ezt értem de még várnod kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!