Szeretnék fogamzásgátló tablettát feliratni. Ehhez mindenképpen szükséges a vérvétel?
Hivatalosan nem kötelező a fogamzásgátló felírása előtt az orvosnak vérvételre küldenie, de azért a dokik alaposabb része elküldi a pácienst. A rutin labor, amit ilyenkor néznek, csak arra szolgál, hogy az olyan durva problémákat, amik kontraindikálják a hormonális fogamzásgátlást (pl. májbetegség), kiszűrjék.
A te érdekedet szolgálja, miért akarod megúszni? De ha van nem túl régi rutin laborod, valószínűleg beéri vele a doki. Igazából egy normális anamnézisfelvételnek legalább akkora jelentősége lenne, mint a labornak, és azt rendszeresen "el szokták felejteni".
Köszönöm szépen a részletes választ! Fel is pontoztalak!
Már egy ideje halogatom emiatt a feliratást sajnos, de most már muszáj lesz.
Azt szeretném kérdezni még, hogy ez úgy megy, hogy elmegyek az orvoshoz, ad beutalót a kórhába vérvételre aztán vissza kell mennem az orvoshoz, és felírja nekem?
Bocsi ha hülyeséget kérdeztem, de nem voltam még ilyen helyzetben.
Orvostól függ. Ha már elküld vérvételre, akkor igen, úgy lenne értelme. De a legtöbb doki odaadja a beutaló mellé a receptet is....
De tényleg megér ennyi kellemetlenséget. Igazából szedés mellett is célszerű lenne évente májfunkciót nézetni.
Olvastam olyat, hogy ott vett vért az orvos helyben. Bár így lenne nekem is.
Nagyon szépen köszönöm! Mindhárom válasz fel van pontozva!
Engem sem küldtek el vérvételre de így ahogy nézem a válaszokat beugrott, hogy max két hónapos vérvétel eredményem ott volt a rendszerben, lehet azért nem. Végülis friss eredmény.. A leletemre rá is lett nyomtatva ha jól emlékszem, még néztem is, hogy ez meg minek..
Úgy lenne tényleg értelme, hogy elmész nődokihoz, ad beutalót, leveszik a vért, és mikor viszed vissza az eredményeket, ír fel gyógyszert. Igazából nem játék, tényleg a te érdeked. Még így sem tudhatod hogy fog rá reagálni a szervezeted.
Igen, teljesen igazatok van. Ha ez a feltétel a gyógyszer szedéséhez, akkor nincs mit tenni. Valóban mindenkinek a saját érdeke ez.
Köszönöm!
Nekem úgy volt, hogy elmentem nőgyógyászhoz (régóta Hozzá jártam akkor már) és mondtam, hogy komolyabb kapcsolatba kerültem egy sráccal, de még nem aktuális a babaproject, így szeretnék gyógyszert szedni. Azt mondta ad laborbeutalót és kér vasat is, mert nagyon sápadtnak lát, aztán menjek vissza 1 hét múlva, akkor a labor és vas birtokában keresünk egy nekem való gyógyszert. Azóta évente a citóval együtt kér egy teljes vérképet és vasszintet is. (Amúgy amikor sápadtnak látott, akkor igaza volt, a vasam bőven az alsó határ alatt volt!) Azóta is mindig megy a kontroll vas is, mert azt mondja, hogy ha már a háziorvos nem körültekintő, akkor majd Ő figyel rám.
Úgyhogy az a jó, ha van labor a gyógyszer előtt, és nem az, ha "megúszod". Nekem sokat segített a labor, mert támpont volt a gyógyszerválasztásnál. Nekem 2 kritériumom volt. Ne kezdje ki a gyomromat, és ne hízzak el tőle. Mindkettő teljesült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!