Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lányo mi a véleményetek a...

Lányo mi a véleményetek a fogamzásgátló tablettákról? Milyen tüneteket váltanak ki nálatok? Mik a tapasztalaitok?

Figyelt kérdés
Hormonzavarom van és a nőgyógyászom mondta, hogy fogamzásgátlót kell szednem rá. Milyen hatásai lettek nektek? Tényleg szebb lesz a bőr tőle? Ha igen körübelül mennyi idő után és mennyivel lett jobb nektek utána? Ha elkezdnem milyen mellékhatások lehetnek? 18/L

2015. aug. 16. 17:10
 1/10 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon lecsökkent a libidóm, majdnem a kapcsolatom is ráment, már utáltam a szexet. Állandóan folyásom volt. Nagyon sokat jártam nőgyógyászhoz.

A bőröm nem lett szebb. Sőt, nekem akkor lett szép, amikor abbahagytam.

Elég sokáig szedtem. Már alig volt vérzésem. Abbahagytam, azóta sokkal jobb. Ha ezeket tudtam volna, sose kezdtem volna el szedni.

2015. aug. 16. 17:13
 2/10 A kérdező kommentje:
Jajj... én nekem nem a szex miatt kell mert nincs tartós kapcsolatom. Csak ugye nekem elég durva hormonzavarom van. Iszonyat pattanásos vagyok folyamatosan és a bőrgyógyász küldött nőgyógyászhoz. Vérszegény is vagyok meg szenvedek a görccsöktől. Ezért mondta azt hogy majd fogamzásgátlót kell szednem de előbb alaposan megvizsgálnak. Csak félek mert mindenkitől mást hallok. Csak jobb előre tudni mire számíthatok.
2015. aug. 16. 17:18
 3/10 anonim ***** válasza:

Bőrgyógyászati problémára ne fogamzásgátlót szedjél.

Görcsökre se, hanem görcsoldót!

A hormonzavart pedig nagyon alaposan ki kell vizsgálni, és arra sem biztos, hogy a fogamzásgátló a megoldás.

Szexuális életet meg azért gondolom fogsz élni valamikor az életben, ha most éppen nem is :)

Egyébként honnan tudod, hogy hormonzavarod van? Már csináltak valamilyen vizsgálatot? A pattanás még nem jelenti ezt. Rengeteg embernek van.

2015. aug. 16. 17:25
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen ezt nőgyógyász mondta :) de további vizsgálatok még vannak hátra. És vagy egy nagyon erős gyógyszert szedek amitől minden bajom lesz vagy fogamzásgátlót hogy egyensúlyban legyen a hormonszintem. A pattanások eddig is voltak nekem mert zsíros bőrű vagyok de ennyire sose voltak még. A menstruációm is rendszertelen. Van hogy két-három hetet is késik amikor nekem mindig rendszeres volt. Vashiányos is lettem meg nagyon meghíztam pedig sportolok és rendesen eszem.
2015. aug. 16. 17:44
 5/10 anonim ***** válasza:

A vashiány lehet attól, ha erős a menstruációd. Azt pótolni kell.

Ha az orvos szerint a fogamzásgátló megoldja a problémát, akkor szedd. De ne hosszú éveken át.

A fogamzásgátló csak mesterségesen működteti a dolgokat. Kikapcsolja a petefészkek normális működését. Pár évnél tovább ne szedd, ha nem muszáj.

2015. aug. 16. 17:46
 6/10 A kérdező kommentje:
Soha nem szándékoztam de sajnos múszáj lesz. Legalább addig amig helyre rázodik a hormonszintem. És félek is ennek a szedésétől is. De ez igy tényleg nem állapot nekem. a görcseimre a görcsoldó nem hat még a Cataflan se. A vashiány meg egy éve kezdődött amire a vastabletta se sokat hat. Éppen ezek miatt tart nekem tovább a vizsgálás és a tabletta megválasztása is.
2015. aug. 16. 17:51
 7/10 anonim ***** válasza:
Azért nem úgy megy, hogy mindenkinek szép lesz tőle a bőre, sőt, van, akinek pont hogy sokat ront a helyzeten. Mellékhatása lehet a hízás, libidó csökkenése, hangulatzavar, migrénes fejfájás, fáradtság, pecsételő vérzés, hányinger, pattanások. Illetve minimálisan, de növeli a vérrögképződés és a méhnyakrák esélyét.
2015. aug. 16. 18:46
 8/10 anonim ***** válasza:

December végén kezdtem el szedni. Az első 4 napon csupa vörös kis pöttyös lett a bőröm, utána elmúlt. Semmi más negatív hatása nincs azóta sem. Én azért kezdtem el szedni, mert tartós párkapcsolatban élek. :) A libidóm néha csökken, de nem vészes. Semmit nem híztam tőle, bár nem is vagyok hajlamos erre. A bőröm is szebb. Kevesebb a vérzés. Nekem nagyon bejön. :)

19L

2015. aug. 16. 19:47
 9/10 anonim ***** válasza:

Hormonbajra ne fogamzásbogyót szedj, hanem húzd el a beled szakemberhez - a nőgyógyász NEM az -, aki kivizsgál, és ír fel célzott gyógyit, ha kell.

Én szex miatt kezdtem szedni, fél év elég volt, hogy szétszedje a hormonrendszerem.

- 2 évig pajzsmirigy túlműködés, fogyással (a végén 38 kilónál csináltak izotóp kezelést, hogy ne haljak meg)

- libidó nulla

De ráment a kapcsolatom, 2,5 év után.

2015. aug. 16. 23:03
 10/10 anonim ***** válasza:

8: Nyilván pár hónap után még nem érzed a negatív hatásait. Amik sokkal komolyabbak, mint hogy van-e vagy nincs pattanásod vagy híztál-e vagy sem.

Én 8 évig szedtem és engem is eléggé tönkretett. Amikor abbahagytam, megbolondultak a petefészkeim, azóta össze-vissza kijönnek, eltűnnek, nőnek, visszafejlődnek bennem ciszták. Nekem is szinte nulla lett a libidóm, majdnem tönkrement emiatt a kapcsolatom is.

2015. aug. 17. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!