Lányo mi a véleményetek a fogamzásgátló tablettákról? Milyen tüneteket váltanak ki nálatok? Mik a tapasztalaitok?
Nekem nagyon lecsökkent a libidóm, majdnem a kapcsolatom is ráment, már utáltam a szexet. Állandóan folyásom volt. Nagyon sokat jártam nőgyógyászhoz.
A bőröm nem lett szebb. Sőt, nekem akkor lett szép, amikor abbahagytam.
Elég sokáig szedtem. Már alig volt vérzésem. Abbahagytam, azóta sokkal jobb. Ha ezeket tudtam volna, sose kezdtem volna el szedni.
Bőrgyógyászati problémára ne fogamzásgátlót szedjél.
Görcsökre se, hanem görcsoldót!
A hormonzavart pedig nagyon alaposan ki kell vizsgálni, és arra sem biztos, hogy a fogamzásgátló a megoldás.
Szexuális életet meg azért gondolom fogsz élni valamikor az életben, ha most éppen nem is :)
Egyébként honnan tudod, hogy hormonzavarod van? Már csináltak valamilyen vizsgálatot? A pattanás még nem jelenti ezt. Rengeteg embernek van.
A vashiány lehet attól, ha erős a menstruációd. Azt pótolni kell.
Ha az orvos szerint a fogamzásgátló megoldja a problémát, akkor szedd. De ne hosszú éveken át.
A fogamzásgátló csak mesterségesen működteti a dolgokat. Kikapcsolja a petefészkek normális működését. Pár évnél tovább ne szedd, ha nem muszáj.
December végén kezdtem el szedni. Az első 4 napon csupa vörös kis pöttyös lett a bőröm, utána elmúlt. Semmi más negatív hatása nincs azóta sem. Én azért kezdtem el szedni, mert tartós párkapcsolatban élek. :) A libidóm néha csökken, de nem vészes. Semmit nem híztam tőle, bár nem is vagyok hajlamos erre. A bőröm is szebb. Kevesebb a vérzés. Nekem nagyon bejön. :)
19L
Hormonbajra ne fogamzásbogyót szedj, hanem húzd el a beled szakemberhez - a nőgyógyász NEM az -, aki kivizsgál, és ír fel célzott gyógyit, ha kell.
Én szex miatt kezdtem szedni, fél év elég volt, hogy szétszedje a hormonrendszerem.
- 2 évig pajzsmirigy túlműködés, fogyással (a végén 38 kilónál csináltak izotóp kezelést, hogy ne haljak meg)
- libidó nulla
De ráment a kapcsolatom, 2,5 év után.
8: Nyilván pár hónap után még nem érzed a negatív hatásait. Amik sokkal komolyabbak, mint hogy van-e vagy nincs pattanásod vagy híztál-e vagy sem.
Én 8 évig szedtem és engem is eléggé tönkretett. Amikor abbahagytam, megbolondultak a petefészkeim, azóta össze-vissza kijönnek, eltűnnek, nőnek, visszafejlődnek bennem ciszták. Nekem is szinte nulla lett a libidóm, majdnem tönkrement emiatt a kapcsolatom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!