Milyen okok lehetnek arra, hogy már évek óta nem áll be a menzeszem?
19 éves vagyok és 14 éves korom óta vannak ilyen problémák. Úgy kezdődött, hogy egyre sűrűbben jött meg, a végén már szinte el sem múlt, 3-6 nap volt a ciklusok között. Elmentem nőgyógyászhoz, nem vizsgált meg, mondván még gyerek vagyok, fölírt fogamzásgátlót. Segített is, azt mondta hagyjam abba, nézzük meg beállt-e nélküle. Kb. fél évig jó volt, újra kezdődtek ezek a problémák. Elentem, másik fogamzásgátló, hosszabb ideig szedjem. Beállt, kb. fél év múlva megint rendszertelen lett. Ez megy évek óta. A legutóbbinál olyannyira nem akart elmúlni, hogy 2 hónapon keresztül véreztem. A legutólsót januárba kellett abbahagynom, áprilisig minden oké volt, most megint elkezdődött, hogy pár naponta jön meg.
Egyébként ez miatt volt is egy nagyon durva vérszegénységem, kb. egy év kellett, mire föltornásztuk normális értékig, a munkahelyemen az alkalmasságit is alig kaptam meg ez miatt.
Szóval, a kérdésem, milyen okok állhatnak a rendszertelen, túl gyakran megjövő menzesz mögött? Csakmert most megint el akarok menni dokihoz, nem akarom megvárni, hogy megint 2 hónapig meglegyen, és most már, abba is belemennék, hogy megvizsgáljon. csak félek. Ezért ha tudnám milyen okok lehetnek, vagy tapasztalatok, hátha jobban megíjednék és biztos, hogy megvizsgáltatnám magam.
Köszi!
Ott kezdődik, hogy el kéne menned egy normális orvoshoz, aki nem csak fogamzásgátlókat ír fel, hanem kivizsgálja az okát, hogy miért ilyen a vérzésed.
Ugyanis a fog. gátló az ég világon semmit nem old meg! A fog. gátló kikapcsolja a rendes ciklust és azért van vérzésed, mert szünetre abbahagyod a fog. gátlót, ezt nevezik megvonásos vérzésnek. Ilyenkor nincs menstruáció! És ha nincs menzesz, akkor mégis mit állítana be a fog. gátló? Semmit! Csak elfedi a problémákat.
Ultrahang, vérvétel, hormonális vizsgálat, ilyenekre lenne szükséged! És akkor kiderülne, hogy mi a gond.
Így nem is lesz rendben soha a ciklusod, ha nem vizsgálnak ki rendesen és csak írják fel a fog. gátlókat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!