21 napot késik. Mik a lehetséges okok?
Átlagosan 35-38 naposak a ciklusaim, de jelenleg már a 60. napja van.
Mindig szokott egy keveset késni, de változóan. Párom van, védekezünk gumi óvszerrel. Táplálkozásom rendszeres, folyadékot is eleget viszek be. Eleinte stresszes voltam otthon, mert még szüleimmel élek, és rendszeresek voltak a veszekedések, de már ritkább.
A menstruáció elmaradását mik okozhatják leggyakrabban?
20/L
Egyértelmű ok lenne a terhesség, de az sem mindig. Egyébként is hosszúnak (vagy hosszabbnak) mondható a ciklusod. Ha nincs terhesség, akkor stressz, gyógyszeres kezelés, környezeti változások, valamilyen betegség is állhat a háttérben.
Nekem egyszer majdnem 3 hetet késett, amikor külföldre mentem. Teljesen más éghajlat volt, mint itthon, de azután helyreállt minden, csak az elsőnél volt gond a kinn töltött idő alatt. Mikor idén, ide is beköszöntött ez a nagy meleg, akkor is késett majdnem egy hetet, amúgy meg szinte mindig pontosan jön meg.
Viszont ha neked egyik sem áll fenn a fent leírtak közül, akkor inkább keresd fel a nőgyógyászodat, te is megnyugszol. Semmi folyás nincs még? Kis alhasi görcs? Mellfeszülés?
Stressz szokott lenni de nem vészesen. Nyaralni megyek egy hét múlva és arra voltam ráfeszülve hogy addigra jöjjön meg. Nagyon nyűgös vagyok mostanában. Mellfeszülés és görcsök vannak.
Környezeti változás és ilyenek nincsenek. A stressz is a legapróbb butaságokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!