Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Tampon vagy betét lenne jobb...

Tampon vagy betét lenne jobb egy 14 éves lánynak? Akinek már legalább 2 éve megvan

Figyelt kérdés
eddig csak betétet használtam
2010. márc. 5. 17:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
aha,értem. a szűzhártyán lévő nyílás némi tágulásra képes,de ez egyénfüggő. és ha elszakítod,az bizony fáj. az agyam oké,eü. vagyok.
2010. márc. 5. 17:41
 12/21 anonim ***** válasza:
Én még szűz voltam,mikor tampont használtam( soha se használtam betétet) viszont nem tudom,van-e összefüggés,de az első együttlét nem fájt egyáltalán.Még kellemetlen se volt.Viszont a tampon eleinte kényelmetlen volt picit,de rájöttem,feljebb kell tolni kicsivel.
2010. márc. 5. 17:44
 13/21 anonim ***** válasza:
66%
de a szűzhártyának semmi köze a tamponhoz,mert a tampont nem a méhedig kell feltolni -.-" épp a szűzhártyáig.ennyi.
2010. márc. 5. 17:46
 14/21 A kérdező kommentje:
oké köszike :)
2010. márc. 5. 17:51
 15/21 anonim ***** válasza:
én 12 évesen már tampont használtam.betettem mellé egy betétet,hisz kitudja,de már akkor olyan vastagot használtam,ami reggel 7-től délután 3-ig még nem eresztette át.az elején nagyon picivel kezdtem,igaz nem volt egyszerű,fájt egy picit,de én mindenképp ezt ajánlom.persze ha nem válik be,hagyjad.de a tampon azért is jó,mert strandra,usziba,futni,bárhova mehetsz vele
2010. márc. 5. 19:39
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

nekem előszőr 14évesen jött meg és csak most 20évesen használok tampont de még szűz vagyok de már muszáj volt kipróbálni és 1000x jobb a tampon.

Amúgy nekem most is fáj alig tudom kivenni.

De azt az 5percet vagy párat kilehet bírni mert sokkal jobb mint betéttel:)

A tampont nem is érzed:) A betétnél meg

hagyjuk...

2010. márc. 5. 20:36
 17/21 anonim ***** válasza:
A szűzhártyának nagyon is van köze a tamponhoz,hisz az nem a hüvelyed középén van valahol,hanem a hüvelybemenetednél.És igenis át lehet tamponnal szakítani a szűzhártyát. Először mindenképpen minivel próbálkozz,lehet a normál nem is menne fel(legalábbis nálam így volt).Aztán majd meglátod melyik tetszik jobban,bár a tampon sokkal kényelmesebb,de megvannak a hátrányai is.
2010. márc. 5. 21:45
 18/21 anonim ***** válasza:
Én nagyon rövid ideig használtam betétet no komment... 12 évesen kipróbáltam a tampont, 2-3 alkalom után már könnyű volt használni. Nekem sose fáj(nem is fájt soha) és sokkal higiénikusabb. Amúgy nem tudom az egyik válaszolónak mi fáj azon, hogy kiveszi... lehet hogy túl korán, mert ha megtelik, akkor nagyon egyszerű kivenni.
2010. márc. 6. 00:07
 19/21 A kérdező kommentje:
köszike
2010. márc. 6. 14:45
 20/21 anonim ***** válasza:

A tampon alapvetően alkalmi használatra van több okból kifolyólag. Pl: aktuálisan fertőzések forrása lehet, plusz a tampon tetején pangó vér (mert sokszor igenis van a tetején, amit nem szív fel) méhszájsebet okozhat. Kérdezz meg bátran egy nőgyógyászt, én még nem találtam olyat, aki tamponpárti volt.

Még ha kényelmetlen is, inkább betét. Nyáron, iskolai táborban stb belefér persze időnként a tampon. Van olyan típus, ami applikátoros. Én ezt ajánlanám neked, mert sokkal higiénikusabb a normálnál. A felhelyezése is könnyebb. Egyedüli baja csak az ára és az, hogy hosszú, nem fér csak úgy el a tenyeredben.

2010. márc. 7. 01:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!