Ez mennyire normális?
Már 11 éves korom óta menstruálok, de az elejétől kezdve erős görcseim vannak. Úgy érzem az idő haladtával, egyre erősebbek. Az utóbbi 2-3 évben már szinte elviselhetetlen az első két nap. Illetve más tüneteim is lettek, mint a hányinger, szédülés, étvágytalanság, kiver a víz, melegem van de közben ráz a hideg, és nagyon gyengének érzem magam.
A görcsöknél úgy érzem mintha ki akarna szakadni a méhem, borzasztóan fáj. Algoflex-M-et szedek már évek óta, de mostanában az is alig akar hatni. 2-2,5 óra mire enyhül. Nem tudok ülni, állni, feküdni, nem tudok semmire másra gondolni, koncentrálni csak h legyen már vége a fájdalomnak. Tudom, a legtöbb nőnek fáj a hasa ilyenkor, de nem tudom, h ez a fájdalom ami nekem van, még normálisnak mondható e, mivel nem vagyok egy kényes típus és a fájdalomküszöböm is relatíve magas. Jelenleg nincs munkám, és félek, hogy hogy fogom én ezt kibírni ha dolgoznom kell, amikor itthon, nyugodt körülmények között sokszor úgy érzem meghalok. Sosem voltam még nőgyógyásznál sem ezzel, sem mással. Nem tudom tudna e segíteni, mert az az igazság, h nem szeretnék erős fájdalomcsillapítókat szedni. Az Algo-t is már csak akkor szedem be, amikor végképp nem bírom tovább. Nem szeretek gyógyszereket szedni.
Lehet alkati dolog is, de állhat valami betegség (pl. endometriosis) a háttérben. Érdemes lenne ezzel orvoshoz fordulni. NSAID-t meg havi pár alkalommal szedhetsz, ennyitől nem valószínű, hogy bajod lesz. Érdemes akkor bevenni, mikor még enyhe a fájdalom, akkor jobban használ, mintha már a legerősebb görcsöknél veszed be. Sőt, lehet akár profilaktikusan is szedni, menzesz előtt 1-2 nappal elkezdeni.
Nem tudom sportolsz-e valamit, de ha nem, érdemes lenne elkezdeni. Van, akinek az is segít.
Nekem csak a Cataflam hat semmi más.
de nem árt felkeresned a nőgyógyászt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!