Milyen egy abortusz? Mármint mit csinálnak pontosan?
Én is csak megerősíteni tudom az egyik választ..Ma vagyok itthon 4.napja.:(Borzalmas dolog...Bár nekem orvosilag 14 hetesként akarták elvenni ( tehát már a halvaszüléssel akarták ) ,az egyébként 12hetes picit....
Nekem az elvileg 1 teljes napból 4nap szenvedés lett,összesen 5napot voltam bent.
1.nap - Borzalmas görcseim voltak itthon,bevitt a mentő,és az abortuszba állapodtunk meg,mivel ez már a sokadik görcsöm volt,és félő lett volna,hogy hatással lenne a picire.Dél körülre beértünk,aztán uh,majd szobára kerültem.Este 7kor tették fel a pálcikákat,addig nem ehettem.Nekem konkrétan hármat.Bár tényleg pici dologról van szó,én szó szerint üvöltöttem mikor feltették.Felkelni nem tudtam,műtős "ággyal" toltak be a szobába.Véreztem kicsit,és amit utána ettem ( 3harapás alma kihánytam.Megint 3,megint kihánytam.Aztán megpróbálkoztam májkrémeskenyérrel,hát azt is kihánytam,úgyhogy inkább éhes maradtam. ) Mikor feltették abba a pillanatba is iszonyatos görcseim voltak,majd az azt követő éjszakán is.Sokat mondok,ha azt mondom aludtam éjszaka 2órát.
2.nap - 2óra alvás után reggel 6kor zuhanyoznom kellett,majd lementünk a szülőszobára.Ott kiszedték a pálcikákat meg a gézdarabot,ami sok vérrel és iszonyatos fájdalommal járt,már sírtam kínomba...Rá 1-2órára kaptam oxitocinos ( remélem jól írtam ) infúziót,amitől be kellett volna,hogy induljon a szülésem ( úgy,mint egyébként ott mindenki másnak ) de semmi,és a nagy görcsök helyett,épp hogy éreztem fájdalmat.Közbe egyébként 2szer is vettek vért ( vagy lehet,hogy az már másnap volt,nem tudom... )Lefolyt az infúzió ( az orvosok szerint meglepő gyorsasággal,1óra alatt ).Ja,amúgy óránként láz+pulzus mérés is van.Ma se ehettem semmit,és miután az 1.infuzióm lefolyt hatástalanul,pár órára rá,kaptam még 1-et,ami szintén nem hatott.Az orvosok értetlenül álltak,merthogy ez lehetetlen,hogy SEMMIT nem tágulok,és semmi nem történik,pedig óránként vizsgáltak,úgy ugye,hogy felnyúltak,ami szintén nagyon fáj.Este kaptam valami hüvelytablettát,a nevét nem tudom ugyanúgy lentre,a pálcikák helyére.Ebből csak egyet kaptam,de a fájdalom huuu 2szer akkora volt,mint a pálcikáknál ( pedig én amikor feltették a pálcikákat azt hittem nincs ennél a világon nagyobb testi fájdalom ).Utána "aludhattam".Görcsö nem volt,csak egy pici hasfájás.Alvás se volt sok.
3.nap - Szintén valamikor korán 7körül talán keltettek,mentünk megint a szülőszobára.Pár óra múlva kaptam ( végre? ) ebédet,ami tipikus kórházi ehetetlen moslék volt,így tehát egy almát ettem aznap.Rá 1-2órára kaptam megint oxitocinos infúziót,ami meglepően szintén nem hatott.Rá pár órára kaptam egy erősebb,már eggy elvileg erős gyógyszertartalmú infúziót,ami megint meglepően nem hatott.Itt,már ki voltam készülve.Vártak estig ( persze folyamatosan vizsgáltak,ami felér egy kisebb kínzással amúgy.Ja,és ollóval bökdösték a burkot,ami csak nem repedt meg...Testiekbe is iszonyatosan megviselő ez. )Már nem tudtak mit kezdeni velem betoltak a műtőbe,elaltattak,és megcsinálták az abortuszt...A műtői emlékeim annyi,hogy betoltak,áttettek az asztalra,ott lekötötték kezem,lábam,kaptam az ujjamra valami szürke "csipesz" szerűséget,aztán elaltattak.
4. és 5.nap pedig bent tartottak az esetleges komplikációk felmerülése miatt megfigyelésen.Szerencsére semmi baj nem volt.
6hét múlva pedig kontrollra kell majd menni.
A kórházba ( ez amúgy nagyon meglepő,főleg tőlem ) csak a testiekre gondolsz,mert megkínoznak.Viszont műtét után amikor"feléledsz" illetve,ki tudja meddig,csak a lelkiek..Már lesz*rod a fájdalmat amit a testiekbe átéltél,és jön a még ezeknél is sokkal fájdalmasabb lelki része,ami valószínű végigkíséri az életedet.
Én MINDEKIT,ha tehetném lebeszélnék erről,mert ennél nagyobb fájdalom egyszerűen se lelkiekbe se testiekbe nem létezik.
Ezeket a dolgokat nekünk videón mutatták az általános iskolában 6.ban.Talán '87 körül.A nő lábát kikötötték és a műtét alatt remegett a lába végig...
A lányok arcát nézve úgy éreztem, soha az életben nem szabad senki lányának ilyen fájdalmat okozni!Tehát az én hibámból nem lesz abortusz!Sikerült eddig betartani.
Nagyon fontos lenne a fiataloknak ezt bemutatni,minden módon,azért,hogy lássák,a szex nem csak örömet okozhat és roppant odafigyelést,megbecsülést rejt a partnerük életének tönkretételét elkerülendő okokból.
Nagyon vigyázzatok,kerülendő helyzet!
sok b.lfasz!!!nemlesz abortusz?? és ha 5- 6 szor esel teherbe akor neveled az összes kölyköt??kivácsivagyok miböl adja meg az ember a gyerekeknek egyenlöen ugyanazt mire szükségük van!kiváncsi leszek hogy fog majd nyomorogni majd az aki megtartja. vagy mindenki ilyen gazdag?éljen az abortusz.
utcso mondatomért tudom hogy leszavaz nak.de már várom hajrá XD ez az igazság. éljen!!
Uccsó féreg! Te mekkora egy aberált fa.z vagy. Téged kellett volna abortálni, és akkor nem születtél volna erre a világra. Az a kár, hogy a hülye anyád nem kapartatott ki téged hanem hagyta, hogy megszüless, te világ szégyene.
Itt szomorú anyák, lányok írnak az átélt történtekről, te meg mersz ilyen hozzászólást írni? Ha nő vagy, kívánom, hogy soha ne legyen gyereked, mert csak ezt tennéd vele.
Plusz, mi az, hogy ha valakinek 6 gyereke születik azt hogyan tartsa el. Talán nem kell ennyi gyereket vállalni, van 1000 féle fogamzásgátló eszköz. Nem az abortusz a fogamzásgátló eszköz te fas.zfej.
Ja, még annyi, hogy azzal védekezel amit írtál, hogy elszakadhat a gumi. De 6x? Mert ezt írtad. Nem szoktak elszakadni a gumik, pláne nem 6x.
És én nem abortusz ellenes vagyok, hanem egyszerűen nem éljenzek, hogy van abortusz, csak elfogadom, hogy valakinek szüksége van rá, mert fiatal vagy nincsenek meg a körülmények. De nem kiáltom világgá, hogy itt mindenki mekkora fa.sz, mert nem tetszik nekik az abortusz, azért nem tetszik nekik, mert már át kellett élniük. Ahogy nekem is. Gondolom neked fogalmad sincs róla, hogy milyen, vagy még inkább már 6x voltál és úgy mész be legközelebb is, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Kívánom, hogy legközelebb, mikor mész ott a műtőasztalon vérezz el :)
Sziasztok!
Gondoltam én is hozzászólok, hogy a tapasztalataimmal esetleg másoknak segítsek.
A terhességemet kínok kínja közepette tudtam meg.
Volt egy cisztám ami felrobbant, illetve egy ami még nem akart megszűni.
A fájdalmaim olyan hatalmasak votak,hogy kórházba kerültem, ahol közölték velem,hogy 2hetes ill. 4hetes terhes vagyok. Mivel az embriót még nem lehet látni, féltek,hogy nehogy méhenkívüli terhessém legyen, így 2naponta vérvételre jártam 2héten keresztül. Majd mikor minden adatom stimmelt és az ultrahangon is lehetett látni a picit, nagy lett az öröm. De sajnos nem sokáig a 9.heti ultrahangon megállapították,hogy
7 hetes korában sajnos megállt a pici gyermekünk szíve. Ezekután jöttek csak a kérdések, mi lesz ezután? Mivel magától nem ment el,így orvosi beavatkozásra lesz szükség minnél elöbb, nehogy a méhem begyúlladjon. Először kaptam gyógyszert,ami nem segített. Utólag olvastam,hogy a nők 10%-nak nem segít, hát pechemre én pont ebbe a 10-be szerepeltem. Majd pár napra rá megcsinálták a küretet. 29 éves vagyok ez volt az első terhességem és engem nem tágítgattak semmivel. A műtét napján 10re mentem be a kórházba, étlen, szomjan (mivel op. elött 8órával nem szabad semit enni,inni,nehogy a beteg mindent kihányjon) műtét után 2órára hazaengedtek, szabadlábon metróval. 3 hét múlva kell mennem kontrollra és azt kérte a doktornőm,hogy 2menszeszt várjunk az újrapróbálkozással.
Mindenkinek sok sikert és egészséget kívánok a gyermekvállaláshoz, fel a fejjel csak a szép jövőre szabad koncentrálni!
(USA-ban történt velem ez az esett,de magyar doktornővel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!